Podzim je čas na pletení. Čím barevnější, tím lepší
Ilustrační foto: pinterest.com

Podzim je čas na pletení. Čím barevnější, tím lepší

12. 10. 2020

Když se někdo rozhodne po delší době zkusit plést nebo se to přímo od začátku naučit, měl by zvolit svetr co možno nejbarevnější. Je to prostě větší zábava. Koukat stále na jednu barvu je nuda, při proužcích a vzorech čas ubíhá rychleji.

Je fakt, že takový hodně barevný, veselý svetr obvykle časem omrzí, ale vždy bude mít své místo mezi věcmi takzvaně domácími, chlalupářskými, výletovými, zkrátka se zařadí mezi oblečení na volný čas. Vsaďme se, že v šatníku přetrvá léta, desetiletí. Obvykle je totiž takzvaně škoda ho vyhodit. Dal práci. Strávili jsme s ním řadu hodin. Váže se k určitému období, k určitým událostem. Takže je ideální čas na vyrobení si takzvaného koronavirového svetru. Třeba o něm budeme jednou říkat: jo, ten jsem pletla, když byla druhá vlna pandemie, to už jsem tak šílela nudou, že jsem začala plést.

Domácí pletení je v módě, ručně vyrobené svetry stojí i několik tisíc korun. Mnohé připomínají ne příliš povedené výtvory začínajících pletařek z dob, kdy obchody nebyly plné oblečení, móda se takzvaně sháněla a spousta věcí se vyráběla doma. Tak právě takové svetry jsou nyní takzvaně in. S velkými oky, pletené na hrubých jehlicích, vyhlížející tak, že se zdá, že jejich vznik netrval moc dlouho, nedal moc práce. Kdo se do nich chce pustit a není příliš trpělivý, měl by volit různé barvy vlny.

Řekněme si to na rovinu, když se vlna mění, je to zábavnější, vyžaduje to určitou pozornost, čas při pletení ubíhá. Zkrátka, je to lepší, než hodiny koukat do stejné barvy a vytvářet miniaturní přesně stejně velká očka. Tedy, spíše přesně stejně malá očka.

Veselé barevné pletení na hrubých jehlicích je prostě zábavná jízda. A pokud si třeba starší dámy už na takovou divočinu samy pro sebe netroufají, je tady vždycky šance nabídnout takový svetr vnučce. Pokud jde o takovou, která sleduje současné trendy, řekne: Babi, ten svetr je super.

móda
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%