Výživa jako základ zdraví každého psího parťáka
Ilustrační foto: pixabay.com

Výživa jako základ zdraví každého psího parťáka

14. 10. 2020

Každý, kdo se aktivně věnuje nějakému sportu, ví, že správná výživa plná zdraví prospěšných živin a vitamínů je pro správný chod těla velmi důležitá. A jinak tomu není ani u našich psích parťáků.

Pokud chcete, aby se váš čtyřnohý přítel těšil dobrému zdraví i kondici, dopřejte mu kvalitní stravu i výživové doplňky, které jeho chlupaté tělíčko potřebuje pro správnou regeneraci a fungování.

Stejně jako je tomu u lidí, někteří psi preferují domácí pohodičku na gauči, zatímco jiní milují pohyb všeho druhu. A právě pro ně existuje řada sportů, kde pán a jeho psí parťák utváří tým a dávají si do těla společně. Do této sekce spadá například canicross, běh, při kterém je pes napojen lanem na běžce, či bikejöring stojící na podobném principu, vůdcem je zde ovšem cyklista. Mezi psí sporty poté patří také jízda se psím spřežením, při které skupina dvou nebo více psů ve speciálních postrojích táhne svého psovoda na speciálních saních nebo vozíku.

Pokud máte doma psího sportovce, je potřeba věnovat mu speciální péči, která podpoří jeho zdraví i výkony. „Kromě krmiva určeného pejskům v zátěži, které by mělo dodat vašemu čtyřnohému sportovci výživu bohatou na bílkoviny, antioxidanty a podporu kloubů a chrupavek, je dobré 'servírovat' také výživu potřebnou pro dobrou regeneraci,” radí Martin Kváš, odborník na výživu a výcvik psů. Tuto funkci plní například Canvit AMINO sol., tekutý zdroj energie, aminokyselin, vitamínů a soli určený právě pro rychlou rekonvalescenci a regeneraci. Užívat jej mohou kromě psích sportovců také psi, kteří jsou po operaci, prodělávají období růstu, reprodukce, stresu nebo mají snížený příjem potravy.

 

Že je správná výživa u psů v zátěži důležitá dosvědčuje také Anita Bebr, česká musherka, která se závodům psích spřežení věnuje více než 20 let. „Na začátku sezóny jsem měla velký problém s váhou mých psů, která šla hodně dolů, což není v našem sportu vůbec žádoucí. Se psy jsem trénovala více pozvolna než jindy a na prvních závodech náš výkon nebyl moc dobrý. Pořád jsem byla trochu skeptik, ale pak mi to nedalo a začala jsem psům podávat Canvit AMINO sol. Nejdříve po závodě. Hafani měli rychlejší regeneraci, bylo vidět, že i bolesti svalů nejsou tak výrazné nebo žádné. Později jsme začali trénovat větší vzdálenosti a pro lepší regeneraci po výkonu jsem opět zařadila tento doplněk stravy. Výsledek byl nad moje očekávání. Psi byli schopni si pořád držet naše klasické tréninkové nastavení, aniž bych musela dávat delší pauzy mezi tréninky. Přechod na obtížnější tratě a větší délky zvládli parádně,” uvádí své zkušenosti Bebr.

Jak už bylo řečeno, Canvit AMINO sol. je vhodným pomocníkem také pro psy, kteří prodělali operaci a jejich tělo se potřebuje zregenerovat, a stejně tak pro psy, kteří mají problémy přibrat na váze. Jedná se o doplněk stravy, který rychle funguje a pomáhá. „Není potřeba více času, než si na něj zvířata zvyknou, jednoduše funguje hned. Pomáhá při regeneraci po výkonu (fyzickém i psychickém), podporuje schopnost rychlejšího hojení po operacích a zabírá i jako kúra na podporu tloustnutí,” popisuje své zkušenosti Anita Bebr.

domácí mazlíčci pes
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.