K Trojské lávce
Úvodní foto: autorka

K Trojské lávce

29. 10. 2020

Na procházku k Trojské lávce jsem se vypravila den po jejím otevření. Počasí k opuštění domova přímo vyzývalo. Od holešovického nádraží jsem došla k Trojskému mostu. Jeho elegantní konstrukce se mi líbí stejně jako před šesti lety, kdy byl otevřen. Vpravo za řekou jsem viděla klasicistní zámeček Jabloňka, stojící na okraji stejnojmenné přírodní rezervace.

Za mostem jsem se vydala podle řeky. Šla jsem tudy nespočetněkrát, ale pokaždé si cestu užívám. Už jako malá jsem chodila s rodiči „do Troje“ se opalovat, nebo do zoologické zahrady. Tentokrát tam bylo poměrně rušno. Lidé s dětmi, pejsky i bez nich. Cyklisté. Na divoké vodě trénovali kajakáři. Se zalíbením jsem se podívala na barokní kapli sv. Kláry z konce 17. století, stojící na vrcholu památkově chráněné vinice - součásti botanické zahrady. V dálce za řekou se tyčil dejvický hotel International.

Lávka působí elegantně, ale příliš mě neokouzlila. Asi jsem očekávala víc. Vznikla na místě lávky, která se zřítila v roce 2017. Vede z Troje na Císařský ostrov. Stála 150 milionů korun. Je dlouhá 256 metrů, široká 4 metry. Tím přestal fungovat přívoz. Byl prima, také jsem se jednou svezla.

Došla jsem na konec lávky a vrátila se. Pokračovala jsem k Trojskému zámku. Ten si nechám na příště. Nyní vás zvu na krátkou podzimní procházku podle Vltavy.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.