K Trojské lávce
Úvodní foto: autorka

K Trojské lávce

29. 10. 2020

Na procházku k Trojské lávce jsem se vypravila den po jejím otevření. Počasí k opuštění domova přímo vyzývalo. Od holešovického nádraží jsem došla k Trojskému mostu. Jeho elegantní konstrukce se mi líbí stejně jako před šesti lety, kdy byl otevřen. Vpravo za řekou jsem viděla klasicistní zámeček Jabloňka, stojící na okraji stejnojmenné přírodní rezervace.

Za mostem jsem se vydala podle řeky. Šla jsem tudy nespočetněkrát, ale pokaždé si cestu užívám. Už jako malá jsem chodila s rodiči „do Troje“ se opalovat, nebo do zoologické zahrady. Tentokrát tam bylo poměrně rušno. Lidé s dětmi, pejsky i bez nich. Cyklisté. Na divoké vodě trénovali kajakáři. Se zalíbením jsem se podívala na barokní kapli sv. Kláry z konce 17. století, stojící na vrcholu památkově chráněné vinice - součásti botanické zahrady. V dálce za řekou se tyčil dejvický hotel International.

Lávka působí elegantně, ale příliš mě neokouzlila. Asi jsem očekávala víc. Vznikla na místě lávky, která se zřítila v roce 2017. Vede z Troje na Císařský ostrov. Stála 150 milionů korun. Je dlouhá 256 metrů, široká 4 metry. Tím přestal fungovat přívoz. Byl prima, také jsem se jednou svezla.

Došla jsem na konec lávky a vrátila se. Pokračovala jsem k Trojskému zámku. Ten si nechám na příště. Nyní vás zvu na krátkou podzimní procházku podle Vltavy.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Divišová
Věrko, moc jsem na tu lávku zvědavá. Tuto cestu má mnohokrát prochozenou, sednu si na lavici a dívám se na kajakáře. Ta divoká voda mne fascinuje. Obzvlášť, když tam svítí sluníčko. Byla jsem tam naposledy, když ještě fungoval přívoz.
Alena Vávrová
Pěkná procházka se znalou autorkou. Zatím znám jen Trojský most a také se mi moc líbí.
Věra Ježková
Moc vám děkuji. Irčo, to musel být strašný zážitek.
Soňa Prachfeldová
Příjemná procházka, doplněná krásnými fotkami.
Alena Várošová
Věruš, hezky popsaný čánek a krásné fotky díky za ně.
Eva Mužíková
Já tedy nedokážu posoudit, jestli je lávka špatná, či dobrá. Je dobře že už slouží. Máš hezké fotky Věrko, jestli tam půjdeš opět příště, bude celá okolní příroda barevnější, tak jak je to na stráních.
Naděžda Špásová
Procházka to byla určitě moc pěkná, ta lávka zas tak špatně nevypadá. Pořád je lepší něco, než nic. :-)
Anna Potůčková
Věrko děkuji hlavně za moc hezké fotografie. V Praze jsem byla jen párkrát, stačily by mně na to prsty na jedné ruce, tudíž o spoustě míst nemám ani tušení. Dík fotkám, které jsi tu vložila jsem mohla navštívit i mně neznámá místa.
Irena Mertová
Díky za fotky. V tom vodáckém kanálu se mi kdysi málem utopil synek - vedoucí ho zachraňoval... neměl ho tam vůbec pouštět...
Jan Zelenka
Věrko, máš krásné fotky. Já okolí lávky moc neznám, vždy jsme chodili jen nejkratší cestou do ZOO. A později jsem tam jezdil autem. Ale pokud si vzpomínám, tak přes řeku byly kdysi dávno i pontony, přes které se chodilo. V Praze je hodně pěkných míst na procházky. Jednou ale ten virus pomine a zase budou podobná pěkná místa plná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.