Ochránce
Ilustrace: www.pixabay.com

Ochránce

13. 11. 2020

Současná složitá situace nedokáže ovlivnit veškeré dění okolo nás. Třeba s úplnou lhostejností a pravidelností skončilo léto a přišel podzim. Na zahrádce, na které jsem se od časného jara radostně a dobrovolně lopotil, pomalu končím se sklizní plodů a úrody.

Uvědomil jsem si, že tím však ochuzuji o rozmanitou stravu slimáky, mravence, housenky, myšky, hryzce a různá jiná zvířátka, která se během léta z mých výpěstků radovala, mnohdy dříve a více než já. Mnozí živočichové si mé zahradničení, a zřejmě i mě, natolik oblíbili, že se na zimu začali stěhovat do našeho domu nebo alespoň do garáže. Poté, co nějaký zoufalec zaháněl svůj hlad ohlodáváním elektrokabelů v autě, začal jsem si třídit své myšlenky o spolužití a symbióze člověka s živočichy v nastávajícím nevlídném období.

Ozval se ve mně také skrytý citový hlásek ochránce přírody. Tak jsem se rozhodl servírovat jim i nadále nejrůznější laskominy. Třeba na prkýnku s pružinou.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...