Ochránce
Ilustrace: www.pixabay.com

Ochránce

13. 11. 2020

Současná složitá situace nedokáže ovlivnit veškeré dění okolo nás. Třeba s úplnou lhostejností a pravidelností skončilo léto a přišel podzim. Na zahrádce, na které jsem se od časného jara radostně a dobrovolně lopotil, pomalu končím se sklizní plodů a úrody.

Uvědomil jsem si, že tím však ochuzuji o rozmanitou stravu slimáky, mravence, housenky, myšky, hryzce a různá jiná zvířátka, která se během léta z mých výpěstků radovala, mnohdy dříve a více než já. Mnozí živočichové si mé zahradničení, a zřejmě i mě, natolik oblíbili, že se na zimu začali stěhovat do našeho domu nebo alespoň do garáže. Poté, co nějaký zoufalec zaháněl svůj hlad ohlodáváním elektrokabelů v autě, začal jsem si třídit své myšlenky o spolužití a symbióze člověka s živočichy v nastávajícím nevlídném období.

Ozval se ve mně také skrytý citový hlásek ochránce přírody. Tak jsem se rozhodl servírovat jim i nadále nejrůznější laskominy. Třeba na prkýnku s pružinou.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Tomáš Staníček
Jsem rád, že můj článeček pobavil pár lidí, čímž splnil svůj účel. Realita opravdu není tak krutá, jak literárně vypadá. Myšky mají pořád lepší skóre. Ale v létě jsem zvažoval, zda se za zásluhy nezapíšu na volební lístek strany zelených. :-) Děkuji za podporu.
Jana Kollinová
Při čtení příspěvku jsem byla šťastná, že se představil další milovník přírody, ale fotografie pastiček s lepidlem "superlep" mě brutálně vrátila do reality. Hraboš člověk nedá bez boje ani kousíček bužírky. :-)
Soňa Prachfeldová
Myšky jedny zvědavé, když ten hlad je silnější.
Anna Čípová
Pobavilo. Díky.
Eva Mužíková
Krátké a vtipné. Jen tak dál.
Dana Divišová
Jo, jo, od jara do podzimu jim na zahradě podstrojujeme a pak mají utrum. Taky se nerada dělím. Na zahradě to neovlivním, v garáži už jo. Žádná mrkev , žádné brambory, žádná jablíčka.
Zuzana Pivcová
Ještě, že nemusím chránit žádnou svou sklizeň.
Hana Šimková
Takového ochránce si myš určitě nepřeje.
Jana Šenbergerová
Také jsem si hezky početla. Ze života, krátké, vtipné.
Dana Puchalská
Hezký a humorem okořeněný článek. Děkuju za něj.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.