Češka Tereza Fajksová
zvítězila v Miss Earth

Češka Tereza Fajksová
zvítězila v Miss Earth

24. 11. 2012

Třiadvacetiletá Češka Tereza Fajksová se ve filipínské Manile stala nejkrásnější ženou světa v soutěži Miss Earth. Zvítězila v konkurenci 80 krásek, které do této mezinárodní soutěže vyslaly jednotlivé státy. Fajksová byla v březnu finalistkou soutěže Česká Miss a stala se držitelkou titulu Česká Miss Earth 2012, což ji předurčilo následně usilovat o korunku v této soutěži na celosvětové úrovni.

Blonďatá dívka, která měří 179 centimetrů, pochází z Ivančic, kde navštěvovala Základní školu T. G. Masaryka. Následovalo sportovní gymnázium Ludvíka Daňka, které ji dovedlo dočasně k vrcholovému volejbalu. Nyní žije v Brně.

Mezinárodní soutěž krásy Miss Earth, kterou pořádá od roku 2001 agentura Carousel Productions Inc, je tematicky zaměřená na ochranu životního prostředí. Vítězka klání se proto také na rok stává velvyslankyní celosvětové ekologické kampaně na ochranu životního prostředí.

Souběžně s Miss Earth běží i o půl století starší soutěže Miss World (od roku 1951 a původem z Británie) a konkurenční Miss Universe (od roku 1952 a původem z Kalifornie v USA), do nichž jdou nejvýše oceněné účastnice národních soutěží. Česká Miss 2012 Tereza Chlebovská tak bojuje na Miss Universe (vítězka bude vyhlášena v prosinci) a Česká Miss World 2012 Linda Bartošová se zase zúčastnila soutěže Miss World, kde se v létě dostala mezi 15 nejlepších.

Miss
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.