Mikuláš zaplnil Staroměstské náměstí
FOTO: Petr Buček a Jan Raška

Mikuláš zaplnil Staroměstské náměstí

5. 12. 2020

Dopoledne plná obchodní centra a v podvečer pak zaplněné ulice pražského Starého města. Tak dnes vypadala Praha. Po uvolnění protiepidemiologických opatření, kdy byly zavřené obchody i restaurace, to dnes vypadalo v Praze jako v časech "před covidem".

Davy lidí zaplnily v předvečer svatého Mikuláše Staroměstské náměstí. Proudy lidí procházely také přes Karlův most na Malostranské náměstí, plné byly přilehlé hospody, fronty se tvořily před stánky se svařeným vínem či staročeskými pochoutkami jako je trdelník.

V ulicích kolem centra nebylo možné zaparkovat, příjezdové komunikace byly přeplněné. Tisíce lidí se přišly podívat na rozsvícený vánoční strom na Staroměstském náměstí, lidé venku popíjeli svařák a pivo. I přes zákaz byli v ulicích vidět čerti s Mikulášem a anděly, kteří zastavovali rodiny s dětmi.

"Takové davy jsem tady nečakala, docela mě to překvapilo. Ale je vidět, že lidi už pořebovali ven, zajít si na vínko, popovídat si s přáteli, a nasát vánoční atmosféru, říká paní Jiřina, která se s přišla podívat na vánoční výzdobu Starého Města s dcerou a vnoučaty.

Praha Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.