Mikuláš zaplnil Staroměstské náměstí
FOTO: Petr Buček a Jan Raška

Mikuláš zaplnil Staroměstské náměstí

5. 12. 2020

Dopoledne plná obchodní centra a v podvečer pak zaplněné ulice pražského Starého města. Tak dnes vypadala Praha. Po uvolnění protiepidemiologických opatření, kdy byly zavřené obchody i restaurace, to dnes vypadalo v Praze jako v časech "před covidem".

Davy lidí zaplnily v předvečer svatého Mikuláše Staroměstské náměstí. Proudy lidí procházely také přes Karlův most na Malostranské náměstí, plné byly přilehlé hospody, fronty se tvořily před stánky se svařeným vínem či staročeskými pochoutkami jako je trdelník.

V ulicích kolem centra nebylo možné zaparkovat, příjezdové komunikace byly přeplněné. Tisíce lidí se přišly podívat na rozsvícený vánoční strom na Staroměstském náměstí, lidé venku popíjeli svařák a pivo. I přes zákaz byli v ulicích vidět čerti s Mikulášem a anděly, kteří zastavovali rodiny s dětmi.

"Takové davy jsem tady nečakala, docela mě to překvapilo. Ale je vidět, že lidi už pořebovali ven, zajít si na vínko, popovídat si s přáteli, a nasát vánoční atmosféru, říká paní Jiřina, která se s přišla podívat na vánoční výzdobu Starého Města s dcerou a vnoučaty.

Praha Vánoce
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Jistě by každý byl rád, kdyby se vrátil čas před covidem, rád by se sešel s přáteli u sklenky vína, ale.... Jak draze za ty chvíle na Staroměstském náměstí zaplatíme?
Petr Dvořák
"Vy jste nemocná, že nosíte roušku?" "Ne, nejsem nemocná, ale moje rouška chrání vás." "A před čím mne chráníte, když nejste nemocná?"
Eva Mužíková
U nás se včerejšího mikulášského svátku zhostili velmi netradičně zdejší majitelé koní. Okolo páté hodiny projížděli ulicemi a parkem na nádherně vyzdobených koních v maskách čerta, anděla a Mikuláše, k velké radosti nejen dětí. Lidé pozorovali tento zajímavý a až dojemný průvod i z oken a balkonů, děkovali potleskem a nekonečnými slovy chvály na FB. Krásná a nápaditá akce.
Eva Mužíková
Také nechápu tu lidskou bezohlednost. Nejenom shromažďování na náměstích u ozdobených stromů, ale dokonce dnešní další demonstraci v Praze. Co je to za lidi, to se opravdu nebojí o své zdraví a následně o zdraví nás všech???
Antonín Nebuželský
Dnes jsem byl na pravidelné obchůzce, zhruba deset kilometrů,ale kromě nás dvou s kamaradem jsem člověka s rouškou potkal jen sem tam. A když vidím ty demonstranty bez, tak ty vánoce moc dobře nevidím. Tak jen houšť demokrati...
Zuzana Pivcová
Ach, jo, k čemu to pak je, že do drogerie DM pouštějí v OC Chodov po jednom a každý musí mít vozík, který před ním prodavačka, která má službu, utře dezinfekcí. V hypermarketu Albert stojí u vstupu ochranka a sčítá zákazníky vevnitř a přespočetné nepustí. V metru a městských autobusech se to ještě nějak dodržuje, ale také lidí přibývá. Mikuláš pro sponzory v pražské zoo letos není. Na jedné straně se něco dodržuje, na druhé ne. Bývalý ministr zdravotnictví Prymula řekl, že " to riziko se nám vymstí po Novém roce, ale do vánoc obchody nezavřeme, to je politicky neprůchodné".
Soňa Prachfeldová
Vždyť už se zase přiostřuje, kdepak je to heslo, že se budeme navzájem chránit a brát ohledy ? Ještě si zdravotnictví nestačilo vydechnout a co nemocní, kteří též potřebují operace a j. .
Irena Mertová
Vůbec těm lidem nerozumím... no, asi se nebojí... Já ano.
Anna Potůčková
Určitě tam nebyli pouze Pražáci. K tomu není co dodat, doplatí na to všichni jak píše Elena. Aspon kdyby se dodržovalo to pravidlo s rouškami, které snad má největší účinek.
Elena Valeriánová
Na ty debily doplatíme všichni.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.