Jak jsem poslouchala Beethovenovu Měsíční sonátu

Jak jsem poslouchala Beethovenovu Měsíční sonátu

30. 12. 2020

Jak jsem poslouchala Měsíční sonátu Ludwiga van Beethovena

 

Úžasná melodie úžasného skladatele. Při takové hudbě člověka napadají také samé úžasné myšlenky o lásce, milencích, o krásném životě, vzpomínky na ty, kdo už odešli, i na ty, kteří teprve přijdou. Vaše duše ulétá se starými myšlenkami daleko a vrací se čistá, připravená nasát ty krásné, nové myšlenky, které se zrodily při poslechu této krásné hudby.

Zkusila jsem to doma, otevřela jsem internet a našla stránku, kde mám uložené krásné hudební věci,a to všech žánrů, ale odděleně, Když mám takovou snivou náladu jako dneska, kdy je po Vánocích, ale radovat se moc nemůžeme, protože zrádný corona virus nás drží v šachu. Radovánky už odezněly do ztracena, ještě nás čeká Silvestr a Nový rok. Ty bývají bujaré, zažila jsem jich hodně v nejrůznějších podobách, ale vždycky byli kolem nás další lidi, bývala zábava. O půlnoci se líbali i zcela neznámí lidé a přáli si štěstí do nového roku. Chodívali jsme domů „až k ránu, až k ránu, až bude bílý den…“

Myslela, jsem  když letos nikam ven nesmíme a zpivání také není dovoleno, že se toho ujme alespoň Česká televize a výjimečně připraví na večer zábavný program se zpěváky, herci a hlavně hudbou. Ráda na takové Silvestry vzpomínám. Koupila jsem si televizní program a jala se studovat.  Programový šéf české televize buď také dostal corona irus a je těžce nemocen nebo nějací lupiči vyloupili banku,  kde byly peníze na silvestrovský program a odnesli je. Jinak si nedovedu představit, že by povolil silvestrovský program, který je otištěný v Programu TV Revue, který odebírám. Tam totiž není   NIC. Tedy ne, že by stránky nebyly potištěné, to jsou, ale o mimořádném programu pro tento den, který budeme MUSET trávit doma, ani neslyšely. Takže tam nebylo NIC jako obvykle. Mě lehké opojení z poslouchání výše uvedené skladby se vytratilo. Žiji sama, tak mi televize a mobil dělají nepostradatelné společníky, zvláště v současné krizové době. Budu muset slavit programem z vlastnich zdrojů.

Stále je slyšet, kolik desítek či stovek herců a zpěváků nemá práci, proč je televize včas nezaměstnala pro silvestrovský program? Pokud si pamatuji, tak podobné akce se točí dávno před termínem. Teď povýšil pan Dvořák až do EU a bude mít na starosti kulturu. Třeba se tam něčemu přiučí.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.