Co dělat?
Ilustrační foto: pixabay.com

Co dělat?

9. 1. 2021

O tom, zda vakcína proti koronaviru očkovaného stoprocentně ochrání, se vede mezi vědci a lékaři intenzivní debata. Zatímco současný ministr zdravotnictví MUDr. Blatný tvrdí, že proočkovaní lidé už covid nemohou dostat, jeho předchůdce prof. Prymula připouští, že vakcína nemusí chránit proti vylučování viru beze zbytku. Lidé po očkování by měli dál nosit roušky, dodržovat rozestupy apod. Možná i proto slibovaná reklamní kampaň stále není připravena, natož spuštěna.

Zato však nelení ministestvo vnitra, které připravilo zákon, který by měl zvýhodňovat určitou část obyvatel naší země, a to i přesto, že se k takovým praktikám negativně vyjádřili i představitelé EU! Výhružkami o zvýhodňování určitých lidí nešetří ani hlavní hygienička MUDr. Rážová. Jak tomu všemu máme rozumět my, obyčejní lidé, když předseda vlády ing. Babiš jasně uvedl, že očkování bude dobrovolné a jakoukoliv diskriminaci zavrhl?

I když si uvědomuji, že členové vlády a jejich experti jsou pod obrovským tlakem a kritikou a jsou to lidé, kteří mohou chybovat, zdá se mně, že některým z nich nejde pouze o zdraví národa. Svou nemalou roli zde hrají i politické zájmy v čele s volbami do Poslanecké sněmovny. Jako příklad je možné uvést další návrh zákona z dílny ministra vnitra p. Hamáčka o možnosti opakovaného odložení voleb, čímž by si jeho strana zajistila další setrvání ve vrcholné politice - bez mandátu voličů!

Takže zpět k té otázce "co dělat?"
Především nepropadat panice a spoléhat na svůj zdravý rozum. Neútočit na jeden nebo druhý tábor a rozhodně nebrat naději lidem, kteří ji třeba vidí jako tu poslední. I naděje přece dokáže léčit a uzdravovat! V době, kdy nemůžeme utrácet za oblečení, kulturu a cestování nešetřme na zdravých potravinách a dopřejme si dostatek ovoce i zeleniny!

A na závěr jedna moje specielní rada. Po každém příchodu z obchodů, po jízdě v MHD či návštěvě zdravotnického zařízení si dopřejme malou dezinfekci ústní dutiny. Koronavirus i jiné viry a bakterie to naprosto nesnáší a okamžitě hynou. To jsem nevymyslel já, ale již dávno to praktikovali Angličané při kolonizaci Indie a Afriky. Musí to být ale "medicína" kvalitní a tak prohledejte spíže a sklípky, kde nějaký ten "poklad" jistě najdete!

Snad tu zimní "ofenzívu Covidu 19" odrazíme a jaro nám přinese vítěztví!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.