Co dělat?
Ilustrační foto: pixabay.com

Co dělat?

9. 1. 2021

O tom, zda vakcína proti koronaviru očkovaného stoprocentně ochrání, se vede mezi vědci a lékaři intenzivní debata. Zatímco současný ministr zdravotnictví MUDr. Blatný tvrdí, že proočkovaní lidé už covid nemohou dostat, jeho předchůdce prof. Prymula připouští, že vakcína nemusí chránit proti vylučování viru beze zbytku. Lidé po očkování by měli dál nosit roušky, dodržovat rozestupy apod. Možná i proto slibovaná reklamní kampaň stále není připravena, natož spuštěna.

Zato však nelení ministestvo vnitra, které připravilo zákon, který by měl zvýhodňovat určitou část obyvatel naší země, a to i přesto, že se k takovým praktikám negativně vyjádřili i představitelé EU! Výhružkami o zvýhodňování určitých lidí nešetří ani hlavní hygienička MUDr. Rážová. Jak tomu všemu máme rozumět my, obyčejní lidé, když předseda vlády ing. Babiš jasně uvedl, že očkování bude dobrovolné a jakoukoliv diskriminaci zavrhl?

I když si uvědomuji, že členové vlády a jejich experti jsou pod obrovským tlakem a kritikou a jsou to lidé, kteří mohou chybovat, zdá se mně, že některým z nich nejde pouze o zdraví národa. Svou nemalou roli zde hrají i politické zájmy v čele s volbami do Poslanecké sněmovny. Jako příklad je možné uvést další návrh zákona z dílny ministra vnitra p. Hamáčka o možnosti opakovaného odložení voleb, čímž by si jeho strana zajistila další setrvání ve vrcholné politice - bez mandátu voličů!

Takže zpět k té otázce "co dělat?"
Především nepropadat panice a spoléhat na svůj zdravý rozum. Neútočit na jeden nebo druhý tábor a rozhodně nebrat naději lidem, kteří ji třeba vidí jako tu poslední. I naděje přece dokáže léčit a uzdravovat! V době, kdy nemůžeme utrácet za oblečení, kulturu a cestování nešetřme na zdravých potravinách a dopřejme si dostatek ovoce i zeleniny!

A na závěr jedna moje specielní rada. Po každém příchodu z obchodů, po jízdě v MHD či návštěvě zdravotnického zařízení si dopřejme malou dezinfekci ústní dutiny. Koronavirus i jiné viry a bakterie to naprosto nesnáší a okamžitě hynou. To jsem nevymyslel já, ale již dávno to praktikovali Angličané při kolonizaci Indie a Afriky. Musí to být ale "medicína" kvalitní a tak prohledejte spíže a sklípky, kde nějaký ten "poklad" jistě najdete!

Snad tu zimní "ofenzívu Covidu 19" odrazíme a jaro nám přinese vítěztví!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Václav Soukup
Velká škoda, že to v této sestavě nemůžeme probrat někde u dobrého vína ! Jsem naprosto přesvědčen o tom, že naše filosofická debata by byla mnohem lepší a přínosnější než můžeme sledovat na TV !
Hana Šimková
Ať jsem hledala a hrabala hodně, nic jsem ve spíži nenašla. No, snad to přežiji i tak.
Jan Zelenka
To jsou rozumná slova, pane Soukup. Dnes o problému promlouvá kdejaký expert a každý říká většinou něco jiného. Očkování je především obrovský farmaceutický byznys a teprve potom snaha o zdraví lidí. A vůbec není jisté, zda vás po půl roce ochrání. A jak píšete, už dnes se do všeho prolíná předvolební agitace. Chraňme se každý, jak to jde a hlavně používejme svůj vlastní rozum!
Soňa Prachfeldová
Ano, jen nepropadat beznaději a smutku, to by nám v tomto stádiu jen ubližovalo. Že je národ rozdělen tak na půl pro a proti, to se dalo čekat. Také věřím, že za pár týdnů bude líp.
Zdenka Soukupová
Hezky napsáno. Nejvíc se mi líbí ta speciální rada. Už nějaký čas se podle ní řídím. Jen tiše doufám, že se mi to nevymkne z rukou..... ☺
Zuzana Pivcová
Napsal jste to velmi dobře. Tady je potřebná velká ohleduplnost. Zdravotní i psychická. Rozbroje nikomu nesvědčí. Člověk v této chvíli potřebuje povzbuzení, ne kritiku, případně útok kvůli jinému názoru. Ať chceme či ne, tak přece jen už jsme v tomto věku trochu křehčí než dřív.
Věra Ježková
Rozumný článek. Dezinfekci ústní dutiny si dopřávám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...