Prý mula by se chovala lépe než Prymula
Roman Prymula už není poradcem premiéra Babiše. FOTO: FTV Prima, CC BY 3.0, /commons.wikimedia.org

Prý mula by se chovala lépe než Prymula

18. 2. 2021

Předseda vlády Andrej Babiš ukončil spolupráci s Romanem Prymulou poté, co jej novináři vyfotili v hloučku fandů fotbalové Slávie, ačkoliv pár hodin předtím ordinoval Česku tvrdý lockdown.

Plukovník Prymula, lékař, propagátor čínské medicíny, obchodník, držitel nejvyššího státního vyznamenání - Řádu Bílého lva a také odborník na epidemie definitivně ztratil premiérovu důvěru. Podle Babiše postrádá sociální inteligenci a chová se papalášsky.

Po dlouhé době s Andrejem Babišem souhlasím. Je nemožné vyžadovat po lidech, zdecimovaných ročním stresem z nákazy čínským virem, aby se chovali ukázněně, když se největší české epidemiologické eso chová hůř než mula (kříženec osla a klisny), tedy jako vůl. Odpoledne národu sdělí, že o rozvolňování protiepidemických opatření nemůže být řeč, protože počty nově nakažených si naopak žádají tvrdý locdown, no a pak si odskočí s dalšími fandy (mezi kterými seděl mimo jiné i kancléř Mynář) na fotbal.

Už teď se těším na jeho výmluvy. Tentokrát už mu je ale nebudou diktovat Babišovi píáristé, bude se muset vyžvejknout sám. Tedy, pokud mu nepomůže s hledáním moudrého vysvětlení jeho hloupého chování, roztomilé zvířátko z Hradu, mluvčí Ovčáček. Jak známo, Prymula je chráněncem prezidenta Miloše Zemana, který se nedávno nechal slyšet, že by Prymulu zase rád viděl v křesle ministra zdravotnictví.

Politika je opravdu divadlo, bohužel, jak vidíme na rostoucím čísle zemřelých, nehrají se teď komedie, ale jen tragédie. A v nich místo herců loutky se zvířecími mozky.

 

koronavirus politika
Hodnocení:
(4 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%