Už jste si zkusili namíchat doma dobrý drink?  3.díl
Ilustrační fotografie z pixabay.com

Už jste si zkusili namíchat doma dobrý drink? 3.díl

10. 3. 2021

Dobrý den přeji všem příznivcům dobrých koktejlů.

V diskuzi u minulého článku jsem slíbila, že dnešní díl bude obsahovat ryze nealkoholické koktejly, ale .... 

To, co by se dalo nazvat dobrým nealko-koktejlem, je fakt detektivní práce.

1.) Míchaný koktejl s ovocem

 Šťáva z 1 pomeranče , šťáva z poloviny grapefruitu, cukr, 200 gr kompotovaných jahod nebo višní i s nálevem, sodovka, led. Do vysokých sklenic (obsah 2 dcl) rozdělíme kompotované ovoce, přidáme smíchanou šťávu z grapefruitu a pomeranče, po lžíci cukru a doplníme vychlazenou sodovkou a ledem.

2.) Africká limonáda

10 cl sodovky, 5 cl grapefruitového džusu, 3 cl malinového sirupu, 1 kopeček vanilkové zmrzliny, šlehačka. Do vysoké sklenice nalijeme malinový sirup a džus. Přidáme zmrzlinu a opatrně dolijeme sodovkou. Ozdobíme šlehačkou a podáváme s dlouhou lžící a brčkem. 

3.) Milovaná mattonka

1,5 dcl minerálky, 5 cl ananasového džusu, 3 cl ho džusu, 2 cl pomerančového sirupu, 1 cl vanilkového sirupu nebo 5 kapek vanilkové tresti. Vše promícháme buď v šejkru nebo v zavařovací sklenici a podáváme ve vysokých sklenicích a ozdobíme kouskem pomeranče, červeným nebo zeleným jablkem a mátou.

4.) Šudr

1 dcl minerální vody s příchutí grapefruitu, 2 cl jogurtu s příchutí manga  nebo broskve, 4 cl jahodového sirupu, 3 malé kousky zeleného celeru, 5 cl ananasového sirupu. Do šejkru nebo zavařovací sklenice dáme led. Přidáme jogurt, sirup a kousky zeleného celeru. Vše důkladně protřepeme a nalijeme do vysoké sklenice (vychlazené) a dolijeme minerálkou. Pro ozvláštnění chuti lze dochutit i 2 kapkami balsamika. Ozdobíme kouskem zeleného jablka, manga nebo angreštem.  

A pro ty, kterým alkohol nevadí, jsou určeny následující.

 5.) Fernetína

4 cl Fernetu, 8 cl sodovky, 3 lžičky cukru krupice, 1/2 citrónu, ledová tříšť. Nakrájíme citrón na kostky a dáme jej do sklenice, přidáme cukr a necháme macerovat. Pak  přidáme ledovou tříšť a přelijeme fernetem. Nakonec zalijeme drink sodovkou.

6.) Eau de Cologne

1/4 sklenky bílého curacaa, 1/4 sklenky marascina, 1/4 sklenky třešňovice, 1/4 sklenky vodky. Postupně naléváme do vyšší a úzké sklenice curacao, pak marascino, třešňovici a nakonec vodku. Naléváme opatrně, aby se jednotlivé druhy nesmíchaly, a podáváme s brčkem.

7.) Lady drink

50 ml Becherovky, 100 ml toniku, 200 ml pomerančové šťávy, led, pomeranč, citrón a třešnička na ozdobu. Vše vlijeme přímo do sklenice, přidáme led (cca 4 kostky) a nemícháme. Nakonec vložíme plátek pomeranče, citrónu a třešničku.

 

Takže na zdraví!

Recepty na všechny dnešní koktejly jsem měla ve svých zápiscích.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.