Když si muž myslí, že nabral druhý dech
Ilustrační foto: Pexels

Když si muž myslí, že nabral druhý dech

20. 3. 2021

Nemusím chodit daleko, stačí si otevřít internet a bez dlouhého hledání objevím články o starších mužích, kteří si na stará kolena domů přivedli mladou ženu. Mnoho podobně věkově rozdílných párů tvrdí, že jejich soužití je založeno na lásce. Asi je to někdy pravda.

Přiznám se, že je mi opravdu hodně jedno, zda ta či ona letitá celebrita, ať mužského nebo ženského pohlaví, se dá dohromady s o hodně mladší osobou opačného, nebo stejného pohlaví. Jak jsem stačila zaznamenat, předpokládám, že většinou se jedná o staršího muže, nikoliv opačně. I když i takové případy se najdou. V našem českém prostředí asi nejznámější starší muži s mladšími ženami jsou Karel Gott, Karel Šíp, Otakar Vávra. I ve světě bychom našli věkové rozdíly. Herec Harrison Ford žije s kolegyní o 22 let mladší, Michael Douglas má doma ženu od 25 let mladší.

Nechci se šťourat v životě potomků těchto párů, kteří v drtivě většině svého otce neuvidí na maturitním plese, nebo na své svatbě. Nechci se zabývat úvahami, že mladší žena u staršího muže hledá zralost, nové životní zkušenosti, nezávislost, potřebu ochrany, respekt, životní energii. Ani nechci rozvíjet teorie, že mladé ženy v náručí starších mužů jsou často kvalifikovány jako zlatokopky. Do mysli těch ani oněch nikdo nevidí, skutečné důvody jsou věcí jen samotných aktérů takovýchto vztahů.

Ať jsem pátrala, jak jsem pátrala, nikde jsem nenašla článek o mladici, která se zamilovala do seniora, jenž se živí jako instalatér, kominík, učitel na základní škole nebo strojvedoucí. Že by tyto a jiné „obyčejné“ profese nebyly tak atraktivní? Nebo je to skutečností, do které platové třídy jsou pracovníci těchto profesí zařazeni? Nevím, neznám, proto nemohu hodnotit, posoudit, analyzovat. Mohu se jen domnívat, a o moje myšlenky na toto téma určitě nikdo nestojí. Nechám na každém, kdož se tímto tématem bude chtít zabývat.

Vyprávěla mi známá, že v jejich domě bydlí šedesátiletý bývalý úředník nějaké státní instituce. Někde na rodinné dovolené u moře se zadíval do paní o 29 let mladší, ucítil druhou mízu, se zbytky svého šarmu onu ženu obloudil, rozvedl se, bývalá manželka se odstěhovala a jemu zůstal dvoupokojový byt. Dlouho sám nezůstal, mladá paní se nastěhovala a prý se děly věci. Vyměnila nábytek, oblečení svého milého obměnila za mladistvější, dvojice záhy koupila nové auto. Znovuzrozený muž s manželem mé známé chodíval do hospody. V počátcích svého nového života si prý lebedil, postupem času však jeho návštěvy v lokále slábly, vytrácela se i chuť k životu. Přidaly se problémy, i zdravotní, se kterými si mladá paní nejenže nevěděla rady, ale neprojevovala zájem, podporu, účast, o ochotě prý ani nemluvě.

Když začala být delší absence muže u stolu štamgastů v hospodě podezřelá, manžel mé známé se začal zajímat, proč. Po zazvonění u dveří bytu svého spolubydlícího otevřela neumytá troska, šourající se po neuklizeném bytě s haldou špinavého nádobí ve dřezu. Prý se mu před časem udělalo špatně, začalo ho bolet na hrudi, brnět levá ruka, pociťoval úzkost, lapal po dechu. Nová žena mu koupila paralen, „naordinovala“ vzít vždy, když mu nebude dobře. Jak se vytrácela mužova energie, chuť vycházet z domu, neochota poslouchat monology o televizních pořadech a mizející aktivita v ložnici, došlo i na hádky. Vyvrcholení se odehrálo v nemocnici, kde muže po několika dnech dali dohromady.

Vrátil se už do prázdného bytu. Jak je manžel mé známé známý, že pro ostřejší slovo nejde daleko, této pověsti dostál i na návštěvě zbědovaného souseda: „Ty vole, když si chceš jako dědek užít, tak nehledej mladou blondýnu s dlouhejma nohama, ale ženskou, která rozezná první příznaky infarktu, umí dát první pomoc a ví, kam má zavolat!“

Muž na radu svého kamaráda nedal, další ženu do svého života už nepustil a na první tlačítko rychlé volby svého telefonu si zadal záchranku.

Můj příběh vztahy a sex
Hodnocení:
(4.7 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.