Fotoreportáž: Vycházka k řece Odře
Foto: Šárka Nováková

Fotoreportáž: Vycházka k řece Odře

27. 3. 2021

Skončil lockdown v obci a jsou povolené vycházky v rámci okresu. Konečně můžeme na vycházku někam dále, než jen kolem domů. Dohodla jsem se s manželem na vycházce k řece Odře. Výchozí místo jsme zvolili z Landek Parku, který se nachází v Petřkovicích u Ostravy pod vrchem Landek.

Z parkoviště jsme šli po cyklostezce kolem budov zachovalého areálu Dolu Anselm, až jsme přišli k odstavenému rameni řeky Odry. Zde ještě panovala zima, voda byla místy zamrzlá a jarní příroda nebyla nikde vidět. Dále jsme pokračovali po kroutící se stezce, která vedla kolem odstaveného ramena řeky Odry. Cestou jsme míjeli holé stromy, keře různého stáří a kmeny porostlé mechem. Po pravé straně byl strmý kopec, který byl také zarostlý divokou vegetací.

Na konci stezky se nám rozprostřel výhled na řeku. Břeh řeky byl mírně obrostlý stromy a keři, na kterých byla vidět jarní úprava větví. Na protějším břehu se rozkládal areál koksovny. U řeky jsme se dlouho nezdrželi, překvapil nás déšť, a proto jsme se rozhodli pro návrat původní cestou.

Chtěla jsem původně fotografie z jarní přírody, ale doba mi nepřála, tak se aspoň podívejte na ty, které jsem zvěčnila za zamračeného a mrholícího dne.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.