Poslední přání starého seniora: dožít se odchodu premiéra a prezidenta a pak v klidu zemřít
FOTO: Pixabay

Poslední přání starého seniora: dožít se odchodu premiéra a prezidenta a pak v klidu zemřít

8. 4. 2021

Jsem starý dědek, od života už nic nečekám a ani on ode mně. Kdybych zítra vydechl naposled, ani pes by neštěkl. A přeci jen bych se něčeho dožit chtěl - konce současného premiéra a prezidenta.

Není mi jedno, co se v Česku děje. Já už nic nepotřebuji, doklepu to v klidu i bez valorizace penzí či rouškovného. Ale není mi to jedno proto, že tu po mně zůstanou děti a vnoučata. A chtěl bych, aby žili ve svobodné, bezpečné a kulturní zemi, o jejímž budoucím směřování rozhodují vzdělané a mírumilovné osobnosti a ne mstiví padouši a sobečtí prospěcháři.

Nemohu si ani po těch několika letech zvyknout na to, že Českou republiku řídí trestně stíhaný člověk s krycím jménem Bureš, který dělá přesně to, co před vstupem do politiky sám kritizoval. Přiiživuje se na moci, jeho firmy tyjí ze státních dotací a svou neschopnost, kterou prokázal při současné pandemii (kdy Česko mělo v přepočtu na obyvatele nejvíce mrtvých s covidem na světě!) svaluje bezostyšně na jiné. Jeho stranická pravá ruka pod poslaneckou rouškou zajišťuje špinavé kšefty svým kamarádům, a když jej novináři konfrontují, směje se jim do obličeje.

Stejně tak se chová i prezidentův tajemník, obviněný za zneužití dotací. Mocipán, řídící byznys přímo z hradní kanceláře, jist si svým místečkem a postavením, neboť ochranný pářát nad ním drží fyzicky i psychicky zlomený prezident. Ten, co volá po ruském Sputniku, ale sám si vychutnává Pfizer, ten, co chce, aby nad českým jádrem (a později i Řípem a Pražským hradem) dohlížel Kreml.

Obávám se, že z Česka pomalu mizí svoboda a demokracie. Bojím se, že po politických čistkách (ministr Blatný, zmocněnec pro jádro Míl, brzy ředitel České televize Dvořák) tu zase máme zaděláno na politické procesy, soudy i vězně. To, co vidíme dnes v Rusku, Číně, na Tchaj-wanu, může být za pár let i obrázkem Česka.

Bude záležet na nás, občanech, zda to připustíme. Zda budeme volit ty, kteří po svobodě, demokracii, ale i obyčejné lidské slušnosti dnes viditelně a bezostyšně šlapou. Věřím, že ty přešlapy, politické triky a přezíravé chování šéfů vládnoucí strany prohlédnou i ti, kteří si pochutnali na předvolebním koblížku.

Proto bych se chtěl dožít nejen podzimních voleb, kdy odplave celá stoka, která prosákla do Strakovy akademie, ale i března roku 2023, kdy bude zvolen nový prezident. Tomu současnému s chutí naposledy zamávám a pak v klidu zemřu.

Můj příběh
Hodnocení:
(3.5 b. / 33 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%