Poslední přání starého seniora: dožít se odchodu premiéra a prezidenta a pak v klidu zemřít
FOTO: Pixabay

Poslední přání starého seniora: dožít se odchodu premiéra a prezidenta a pak v klidu zemřít

8. 4. 2021

Jsem starý dědek, od života už nic nečekám a ani on ode mně. Kdybych zítra vydechl naposled, ani pes by neštěkl. A přeci jen bych se něčeho dožit chtěl - konce současného premiéra a prezidenta.

Není mi jedno, co se v Česku děje. Já už nic nepotřebuji, doklepu to v klidu i bez valorizace penzí či rouškovného. Ale není mi to jedno proto, že tu po mně zůstanou děti a vnoučata. A chtěl bych, aby žili ve svobodné, bezpečné a kulturní zemi, o jejímž budoucím směřování rozhodují vzdělané a mírumilovné osobnosti a ne mstiví padouši a sobečtí prospěcháři.

Nemohu si ani po těch několika letech zvyknout na to, že Českou republiku řídí trestně stíhaný člověk s krycím jménem Bureš, který dělá přesně to, co před vstupem do politiky sám kritizoval. Přiiživuje se na moci, jeho firmy tyjí ze státních dotací a svou neschopnost, kterou prokázal při současné pandemii (kdy Česko mělo v přepočtu na obyvatele nejvíce mrtvých s covidem na světě!) svaluje bezostyšně na jiné. Jeho stranická pravá ruka pod poslaneckou rouškou zajišťuje špinavé kšefty svým kamarádům, a když jej novináři konfrontují, směje se jim do obličeje.

Stejně tak se chová i prezidentův tajemník, obviněný za zneužití dotací. Mocipán, řídící byznys přímo z hradní kanceláře, jist si svým místečkem a postavením, neboť ochranný pářát nad ním drží fyzicky i psychicky zlomený prezident. Ten, co volá po ruském Sputniku, ale sám si vychutnává Pfizer, ten, co chce, aby nad českým jádrem (a později i Řípem a Pražským hradem) dohlížel Kreml.

Obávám se, že z Česka pomalu mizí svoboda a demokracie. Bojím se, že po politických čistkách (ministr Blatný, zmocněnec pro jádro Míl, brzy ředitel České televize Dvořák) tu zase máme zaděláno na politické procesy, soudy i vězně. To, co vidíme dnes v Rusku, Číně, na Tchaj-wanu, může být za pár let i obrázkem Česka.

Bude záležet na nás, občanech, zda to připustíme. Zda budeme volit ty, kteří po svobodě, demokracii, ale i obyčejné lidské slušnosti dnes viditelně a bezostyšně šlapou. Věřím, že ty přešlapy, politické triky a přezíravé chování šéfů vládnoucí strany prohlédnou i ti, kteří si pochutnali na předvolebním koblížku.

Proto bych se chtěl dožít nejen podzimních voleb, kdy odplave celá stoka, která prosákla do Strakovy akademie, ale i března roku 2023, kdy bude zvolen nový prezident. Tomu současnému s chutí naposledy zamávám a pak v klidu zemřu.

Můj příběh
Hodnocení:
(3.5 b. / 33 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Jelínková
Pane Libánský jsou různé neziskovky. Jedny se starají o potřebné a druhé jenom o politiku.
Helena Jelínková
Je mi smutno. Z pana Váchy a ostatních. Chtěla bych vídět ty chytrolíny, kteří by koronavirus řešili lépe. O současné vládnoucí garnituře si nedělám iluzi, ale po převratu v roce 1989 tu byla jedna horší vláda než druhá. Nikoho nezajímalo, jak dopadnou obyčejní lidé. A bojím se, že další volení představitelé nebudou lepší. Hlavně se obávám zvolení Pirátů, TOP 09, STAN a dalších. Stejně zase voliči prohrají.
Jiří Libánský
Pane Soukupe mýlíte se. Moje maminka je na jedné takové neziskovce závislá a ta musela omezit služby. Syn je skautský činovník pražské organizace. Několik skautských oddílů kvůli sníženým dotacím muselo opustit klubovny. Jen populisté vykreslují neziskovky jako drahé a nepotřebné, ale přitom jsou významnou součástí sociální a vzdělávací politiky státu.
Hana Šimková
Možná, že až se dočkáme něčeho, co bude ještě horší, tak budema možná chtát zemřít raději všichni.
Ilona Erika Kolář
Omlouvá m se, hvězdiček mělo být pět, mobil napsal jen jednu.
Jana Kollinová
Nepochopila jsem co chce naznačit pan Vácha titulní fotografií. Když si vzpomenu na zážitky rodičů totálně nasazených v Německu a děsy, které je provázely až do posledních dnů života, potom pod vlivem zprostředkovaných vzpomínek mi připadá, že pan Vácha propadl natolik Foglarově tvorbě, že nabízí pro mnohé nic neříkající hlavolam. Je to JEHO hra s ohněm. Co velice oceňuji, že pan Vácha, navzdory nespokojenosti se současnou vládní garniturou setrvává v ČR - vlastenců je třeba. Nechci být vědmou, ale pod dojmem posledního článku příspěvku doporučuji autorovi, aby se v zájmu vlastní bezpečnosti zdaleka vyhýbal proudu stoky, kterou očekává, aniž by znal její směr a obsah.
Vladimír Mrázek
V článku pana Váchy není jako obvykle ani náznak objektivity, jen žlučovitá zášť proti určitým osobám. Za negativní nálady ve společnosti mohou nejen politici, ale i novináři. Naprostá většina z nich nedělá novinařinu,ale propagandu na zakázku - očerňování, omílání údajných prohřešků,manipulace s fakty, hledání nepřítele. Nikde není dáno, že po vládě špatné nemůže přijít ještě horší. Pokud zde pisatel posledních 30 let žil, musel zažít mnohem větší zeměškůdce než jsou ti, které opakovaně uráží.
Václav Soukup
Pane Libánský, hlavní tíhu péče o postižené občany nese stát. Babiš ubral peníze těm " neziskovkám ", které dělají politiku, jsou řízeny z ciziny a jejichž cílem je vozit do ČR migranty. Jinak mně nemusíte Kalouska připomínat, všichni si na ten " plivanec do tváře " v podobě 40,- Kč dobře pomatujeme.
Jitka Caklová
"Kopat do mrtvoly" je něco, co se mi protiví ze všeho nejvíc. Je mi jedno, co kdo píše, je to každého věc, ale nejsem si jistá, zda si každý z diskutujících i nediskutujících (mlčící většiny) je vědom skutečnosti, kam jsme to díky "svobodným" volbám dotáhli. V minulosti jsem nesouhlasila se sloganem, že "Každý národ má vládu, jakou si zaslouží". Politiku si dělají lidi sami a jak tak čtu diskuze, nejen zde na íčku, tak ani ta nejlepší vláda by "s tímto materiálem" nic neudělala. Jak říkal můj táta, "Jeden druhého, kdyby to šlo, by utopil ve lžíci vody." Všem vládám, v každé době, rozhádanost těch dole vyhovovala a dělají všechno, pro to, aby tomu tak bylo i nadále a měli na svoje "rejdy" klid.
Hana Šimková
Psát zde o politice dobré není a tak se musíme zaměřit na téma, které pochopí každý .Pane Vácha zbytečně neumírejte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.