Naučná stezka Milíčovský les
FOTO: : Vlasta Ledlová

Naučná stezka Milíčovský les

5. 5. 2021

Teplé a slunečné odpoledne mě vylákalo na malý výlet. Nechtělo se mi ale chodit na stejná místa, kam obvykle chodívám, když nemám dostatek času. A tak jsem si vzpomněla na Naučnou stezku Milíčovský les, kam jsem se už dlouho chtěla podívat. Milíčovský les se nachází nedaleko pražského Jižního Města a je součástí přírodního parku Botič - Milíčov a také přírodní památky Milíčovský les a rybníky.

Tato památka má  rozlohu 81,97 ha. Les byl založen jako obora s bažantnicí a byl součástí Milíčovského dvora z počátku 18. století. V roce 2007 les odkoupilo hlavní město Praha od soukromého vlastníka a ročně ho navštíví přes 500 tisíc návštníků. Naučná stezka s 9 zastávkami vás provede Milíčovským vrchem, okolními mokřinami a pastvinami, rybníky a třešňovou alejí. Největším rybníkem na tomto místě je Milíčovský rybník, dále mohou milovníci vodních ploch obdivovat krásy rybníků Kančík, Homolka a Vrah. Pro ty, kterým by to nestačilo, je poblíž ještě retenční nádrž Šáteček. 

Naučná stezka není dlouhá, měří jen cca 5 km, ale v lese a všude v okolí je spousta cest a cestiček, takže zde můžete chodit dostatečně dlouho. K odpočinku vám poslouží  lavičky a altánky, ale i rozlehlé louky, kde si můžete udělat piknik a strávit zde klidně celý den. Nejen pro děti je zde zookoutek, ve výběhu můžete obdivovat krásu koní i stádo koz. A co může být v současné době romantičtější, než místní rozkvetlá třešňová alej. 

Je to opravdu krásné místo, místy i trochu drsné a na své si tu přijdou opravdu všichni. Já jsem tady strávila úžasné odpoledne.

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.