Dočkali jsme se. Ode dneška je možné zajít s rodinou i přáteli na kávu či drink
FOTO: Pixabay

Dočkali jsme se. Ode dneška je možné zajít s rodinou i přáteli na kávu či drink

17. 5. 2021

Dnes, tedy v pondělí 17. května, se otevírají zahrádky restaurací. Nicméně i při této pro mnohé z nás radostné zprávě je potřeba dodržet jisté povinnosti, o kterých rozhodla vláda.

Co vás při na zahrádce u vaší oblíbené restaurace či bistra a možnosti zajít si tam po dlouhé době s přáteli na kafíčko, pivo či oblíbený drink čeká?

Kapacitně nebudou zahrádky restaurací omezovány, ale budete muset splnit následující podmínky: Hostem můžete být za předpokladu, že se prokážete buď tím, že jste byli očkováni, nebo že jste byli testováni všemi možnými variantami testu. Jde tedy o  PCR testy, antigenními testy z testovacích center nebo z vašeho pracoviště, případně si lze přinést svůj vlastní samotest a na místě se otestovat. Současně to platí pro všechny, kteří již covid-19 prodělali, a sice v době  max. 180 dní – tedy až půl roku - zpět; potvrzení o prodělaném onemocnění získáte od svého praktického lékaře. PCR test nesmí být starší 7 dní, profesionálně odebraný antigenní test pak 72 hodin stejně jako antigenní test z práce či školy.

Pokud jste test podstoupili v práci nebo ve škole, je třeba to prokázat potvrzením ze zaměstnání či školy nebo čestným prohlášením. Jste-li očkováni, měli byste mít s sebou certifikát o očkování. Testy a další potvrzení nebudou kontrolovat zaměstnanci restaurace, ale policie a hygienici.

Na zahrádkách bude možno sedět u stolu podle rozhodnutí vlády ve čtyřech lidech, pokud nepůjde o členy jedné domácnosti. Mezi stoly by měly být dodrženy rozestupy 1,5 metru.

Navzdory těmto opatřením vám přejeme příjemné posezení - ať již s přáteli, nebo s rodinou!

koronavirus restaurace
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.