Dočkali jsme se. Ode dneška je možné zajít s rodinou i přáteli na kávu či drink
FOTO: Pixabay

Dočkali jsme se. Ode dneška je možné zajít s rodinou i přáteli na kávu či drink

17. 5. 2021

Dnes, tedy v pondělí 17. května, se otevírají zahrádky restaurací. Nicméně i při této pro mnohé z nás radostné zprávě je potřeba dodržet jisté povinnosti, o kterých rozhodla vláda.

Co vás při na zahrádce u vaší oblíbené restaurace či bistra a možnosti zajít si tam po dlouhé době s přáteli na kafíčko, pivo či oblíbený drink čeká?

Kapacitně nebudou zahrádky restaurací omezovány, ale budete muset splnit následující podmínky: Hostem můžete být za předpokladu, že se prokážete buď tím, že jste byli očkováni, nebo že jste byli testováni všemi možnými variantami testu. Jde tedy o  PCR testy, antigenními testy z testovacích center nebo z vašeho pracoviště, případně si lze přinést svůj vlastní samotest a na místě se otestovat. Současně to platí pro všechny, kteří již covid-19 prodělali, a sice v době  max. 180 dní – tedy až půl roku - zpět; potvrzení o prodělaném onemocnění získáte od svého praktického lékaře. PCR test nesmí být starší 7 dní, profesionálně odebraný antigenní test pak 72 hodin stejně jako antigenní test z práce či školy.

Pokud jste test podstoupili v práci nebo ve škole, je třeba to prokázat potvrzením ze zaměstnání či školy nebo čestným prohlášením. Jste-li očkováni, měli byste mít s sebou certifikát o očkování. Testy a další potvrzení nebudou kontrolovat zaměstnanci restaurace, ale policie a hygienici.

Na zahrádkách bude možno sedět u stolu podle rozhodnutí vlády ve čtyřech lidech, pokud nepůjde o členy jedné domácnosti. Mezi stoly by měly být dodrženy rozestupy 1,5 metru.

Navzdory těmto opatřením vám přejeme příjemné posezení - ať již s přáteli, nebo s rodinou!

koronavirus restaurace
Hodnocení:
(4.8 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jsem ráda, že se přibližujeme k normálnímu žití a snad i trochu podpoříme opět naše hoteliery a další drobné podnikatele.
Antonín Nebuželský
Toto bude asi inzerce. Já se s přáteli setkávám v přírodě. Je to zdravé a zadarmo, jak říkal Přemek Podlaha, blahé paměti :-)
Jitka Caklová
Blíží se volby, takže rozvolňovat se musí a dokonce se začnou znovu projevovat i běžné civilizační choroby, které se covidu bály. Tak hurá na zahrádku, já tedy na tu svoji květinovou a zeleninovou. :-)
Martin Vrba
Tak stolky nesmí být blíže, než 1,5 m a u stolu nejvíce 4 osoby, pokud nejsou z jedné domácnosti a jak je to s malováním čerta na zeď? To se smí? Vůbec si totiž nedovedu představit (dokáže to vůbec někdo?), kdyby třeba ke konci prázdnin tady v Evropě vznikla další vlna epidemie, proti které by nefungovaly ty „staré dobré“ vakcíny - to současné očkování a lidé by umírali jako mouchy na mucholapce. To by pak už opravdu hrozily i nepokoje v celé Evropě a například EU by se už totálně zhroutila. Když totiž sleduji, jak naše opozice obviňuje naši vládu, že nezvládla epidemii a ignoruje, že to tak bylo i v celém světa a nachází dost lidí, kteří na tuto propagandu naskočili (lidé vždy potřebují nějakého viníka, aby ho mohli potrestat a to třeba i za blbé počasí), tak to je už jen kousek k tomu, aby někdo ukázal prstem na kohokoli (snad už ne zase na Židy) a zbořil se i větší celek a státy by z pudu sebezáchovy předhodily „na dračku“ raději ten opravdu neakční politický navoněný neakční moloch – EU. Tak já toho čerta raději zase smažu a jděte na to kafíčko a rakvičku – ale jen se šlehačkou. :)
Anna Potůčková
Dočkali jsme se, ale zatím se raději moc neraduji. Uvidíme co bude v prázdniny.....
Vladislava Dejmková
Nemám sice teď hned nikam namířeno, ale těším se na jedno pivečko na konci takového pěkně teplého jarního dne po nějakém výšlapu. Předpokládám, že případné kontrole bude stačit, když jí na mobilu zobrazím můj očkovací certifikát, který jsem si tam pracně po druhém očkování uložila.
Lenka Kočandrlová
Na tohle zvysoka.....Nechodím nikam ani jindy,raději si vypiju kafe doma nebo na zahradě,hospody mě nebavily nikdy.
Hana Rypáčková
A tady leje a leje každou chvli, to se ty zahrádky dnes nenaplní.
Eva Stoklasová
Je smutné, že to co bylo loni prohlašováno za hoax je dnes samozřejmé !! Kde máme jistotu, že ti co jsou naočkováni nenakazí ostatní ??
Hana Šimková
To si opravdu to kafe vezmu v termosce do lesa a sednu si s ním na pařez. Tam mě snad s testem nebude nikdo obtěžovat,

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.