Místo, kam se ráda vracím: Střížák
Foto autorka

Místo, kam se ráda vracím: Střížák

23. 5. 2021

Je sobota odpoledne, dopíjíme kávu a venku si vítr dělá ze stromů ohebné větvičky, prostě fičí jak na Sibiři. Naštěstí není zima, nebe je poseté mraky a slunce má docela sílu. Rozhodujeme se, že si vyjedeme na vycházku na protější Střížovický kopec. Psala jsem o něm už tolikrát, že bych se vlastně opakovala. Je to zkrátka naše hodně oblíbené místo na procházky s pejskem. Myslela jsem, že tam moc lidí nebude, ale potkávali jsme davy turistů, kteří, jak jsme později zjistili, skončili v místní hospodě Pohoda. Můžu říct, že když jsme vystoupili z auta a vítr se do nás pořádně opřel, chtěla jsem to otočit domů, ale naštěstí jsme vydrželi, obešli jsme si rybník a pokračovali jsme dubovým lesem zpátky.

Cesta byla docela bahnitá, ráno lilo jako z konve. Můj muž šel s pejskem po cestě, já zapadla do lesa, fotit konvalinky. Chvílemi jsem slyšela hudrování na kluzkou cestu a za pár minut nadávání. Koukla jsem se tím směrem a co nevidím, Petra, který se válel v bahně a u něho bezradný pes. Tedy, ony mu byly vidět jenom nohy, horní půlka těla byla za stromem. Ono to působilo spíš komicky, než tragicky. Raději jsem to nefotila, protože, kdyby se to stalo mně a někdo to vyblejskl, tak bych se asi moc nesmála, spíš naopak. Naštěstí to tak hrozné nebylo, jenom bunda a kalhoty skončily v pračce. Když jsme tu byli naposledy, bylo ještě všechno bez barev, jaro se teprve probouzelo, ale tentokrát si příroda dala záležet a vybarvila všechno do krásné zeleně, modré nebe, poseté mraky a slunce, které se občas těmi mraky prodralo na svět, byly už jen třešničkou na pomyslném dortu.

Zvu vás na mé oblíbené místo, kam se opravdu moc ráda vracím a vůbec mi nevadí, že je to, už ani nevím po kolikáté. Vždycky je to pohlazení po duši a radost z pohody, která tady stále je a doufám, že ještě dlouho bude.

 

 

Místo, kam se rád/a vracím - to je téma naší soutěže. Napište o místě, které je vašemu srdci blízké, na které se rádi vracíte. Popište, co je na tom místě zajímavého, čím vás okouzlilo, co je v jeho okolí k vidění, jak se na toto místo lze dostat. Více info o soutěži najdete zde.

Soutěž - Místo, kam...
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...