A zase znovu od Adama
FOTO: Ministerstvo zdravotnictví

A zase znovu od Adama

25. 5. 2021

Adam Vojtěch se vrací do čela ministerstva zdravotnictví poté, co na svou funkci rezignoval realitní magnát Petr Arenberger. Domy, byty, lány, políčka, pronájmy, už toho bylo i na Babiše dost.

Současná vládní koalice předvedla za ty necelé čtyři roky celou řadu kotrmelců. Ale jestli se něco premiéru Andreji Babišovi fakt nedaří, to je jeho personální politika, zvláště v resortu zdravotnictví. Mladý Adam Vojtěch musel rezignovat, protože jeho šéf zjistil, že se znelíbil lidu na sociálních sítích. Jenže to nebylo zdaleka to hlavní. Právě za Vojtěchova ministrování se měla Česká republika připravit na druhou vlnu pandemie, což se ministerstvu zdravotnictví hrubě nepodařilo. Zato se mu podařilo nakoupit statisíce respirátorů za 700 korun za kus. A byly to i další podezřelé zakázky, které ve své zprávě kritizoval dokonce Nejvyšší kontrolní úřad.

Jak je vidět, vše je zapomenuto. Jistě i proto, že na pět měsíců, které zbývají do voleb, by Babiš těžko sehnal nového, médii "prolustrovaného" odborníka, který by byl ochoten vést nepopulární resort. Proto Babiš znovu ukázal na Vojtěcha, ví totiž, že neodmítne, že mu znovu udělá medvědí službu.

Takže se znovu začíná od Adama. Ten se může vrátit do "své" kanceláře, za "svůj" stůl, jen se bude muset seznámit s novými náměstky, které mu mezitím jeho předchůdci vyměnili, a také s novou hlavní hygieničkou.

Do konce mandátu této vlády už jistě Adam Vojtěch ve funkci vydrží. Pak už si snad sbalí saky paky celá babišohamáčkovská parta, která dělá této zemi jen ostudu. A třeba pak bude opravdu líp.

 

 

 

koronavirus politika
Hodnocení:
(4.8 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...