A zase znovu od Adama
FOTO: Ministerstvo zdravotnictví

A zase znovu od Adama

25. 5. 2021

Adam Vojtěch se vrací do čela ministerstva zdravotnictví poté, co na svou funkci rezignoval realitní magnát Petr Arenberger. Domy, byty, lány, políčka, pronájmy, už toho bylo i na Babiše dost.

Současná vládní koalice předvedla za ty necelé čtyři roky celou řadu kotrmelců. Ale jestli se něco premiéru Andreji Babišovi fakt nedaří, to je jeho personální politika, zvláště v resortu zdravotnictví. Mladý Adam Vojtěch musel rezignovat, protože jeho šéf zjistil, že se znelíbil lidu na sociálních sítích. Jenže to nebylo zdaleka to hlavní. Právě za Vojtěchova ministrování se měla Česká republika připravit na druhou vlnu pandemie, což se ministerstvu zdravotnictví hrubě nepodařilo. Zato se mu podařilo nakoupit statisíce respirátorů za 700 korun za kus. A byly to i další podezřelé zakázky, které ve své zprávě kritizoval dokonce Nejvyšší kontrolní úřad.

Jak je vidět, vše je zapomenuto. Jistě i proto, že na pět měsíců, které zbývají do voleb, by Babiš těžko sehnal nového, médii "prolustrovaného" odborníka, který by byl ochoten vést nepopulární resort. Proto Babiš znovu ukázal na Vojtěcha, ví totiž, že neodmítne, že mu znovu udělá medvědí službu.

Takže se znovu začíná od Adama. Ten se může vrátit do "své" kanceláře, za "svůj" stůl, jen se bude muset seznámit s novými náměstky, které mu mezitím jeho předchůdci vyměnili, a také s novou hlavní hygieničkou.

Do konce mandátu této vlády už jistě Adam Vojtěch ve funkci vydrží. Pak už si snad sbalí saky paky celá babišohamáčkovská parta, která dělá této zemi jen ostudu. A třeba pak bude opravdu líp.

 

 

 

koronavirus politika
Hodnocení:
(4.8 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
To určitě usuzujete podle sebe, protože druhému do hlavy nemůžete vidět. Osobně bych do politiky nešla, protože ministr, který neposlouchá svého šéfa je "mrtvý" ministr, stejně jako o "patro" výš, ministerský předseda který neposlouchá svého nadřízeného, je "mrtvý" ministerský předseda. Je to jako na pracovišti, pozice mistra je tou nejhorší a nejvíc nevděčnou pozicí. Ze zdola "tlačí" dělníci, s hora ještě větší silou "tlačí" vyšší šéfové. Nevím, kdo by v tom tlaku našel WC bez úhony. Na ministerstvu jsem sice nikdy nebyla, ale vím jaké to bylo, když jsem byla poprvé v nemocnici Na Homolce a hledala WC a to na mě nikdo "netlačil". Stačily mi moje tlaky :-)
Martin Vrba
Co má společného politika se sportem? Že vždy ti, co to obojí sledují jen z tribun, ví nejlépe jak má například hokejista vstřelit gól a jak hravě má ministr zdravotnictví zvládnout koronavir, ale kdyby ty první někdo postavil například na led, tak by se ukázalo, že mnozí z těch sportovních expertů neumí ani bruslit a kdyby ty druhé experty z publika na politiku posadili na ministerské křeslo, tak by mnozí z nich ani po roce tam natrefili bez doprovodu ani sami na WC. :)
Jitka Caklová
Paní Dano, stále máme, ale co teď s plnými sklady těch draze nakoupených šmejdů z Číny? "Tak vážení, jestli nebudete poslušní, tak budete respirátory nosit přes celé léto až do Vánoc. Všichni všude a zkuste pípnout! Ty sklady musíme vyprázdnit pro další nasmlouvané a zainvestované zásilky"
Dana Procházková
Souhlasím s paní Jitkou, výrobce respirátorů s nanovlákny jsme doma měli, nebylo třeba vyhazovat tak obrovské peníze za výrobky z Číny.
Jitka Caklová
Ano, to šili, ale na "druhou vlnu" už byli naši výrobci spolehlivě, se vší dokonalostí nanovlákna, připraveni. Bohužel, byli vlastní vládou "hozeni přes palubu". Máme tolik schopných lidí a nemuseli jsme se chovat jako ostatní. Bohužel převážili "všehoschopní" :-(
Dana Divišová
A když poslouchám dr. Šonku, tak za praktické lékaře je rád, že se Vojtěch vrací. Má opravdu jejich podporu.
Dana Divišová
Lépe než Hana Ř. bych to nenapsala. Asi se zapomnělo, že jsem si roušky šili sami. Na trhu tehdy nebylo nic. Chovali jsme se jako všechny evropské státy. Všichni nakupovali miliony kusů zdravotnického materiálu v Číně. A Vojtěch je slušný člověk. Kdo by chtěl dnes do vlády, když vás okamžitě novináři znectí. To by bylo, aby na každého něco nenašli. Nikdo není anděl.
Václav Soukup
Napsal jste to opravdu výstižně !
Věra Lišková
Nevím, zda bude líp, nám důchodcům. U některých politiků, jsme pod jejich rozlišovací schopnost.
Marie Doušová
Odsuzovat nám jde ,ale v té době to asi ,neměl lehké . Dnes ho obdivuji , že se nechal znovu naverbovat,ale kde brát.když jinde nic není. Je to alespoň slušný člověk, který nekrade a žije skromně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.