Jak vybrat elektrokolo pro seniora?
Elektrokolo je ideálním dopravním prostředkem pro seniory. Jaké vybrat?

Jak vybrat elektrokolo pro seniora?

31. 5. 2021

Držíte se hesla, že na věku nezáleží a důležité je, na kolik se cítíte vy sami? I když se ročník narození v rodném listě oklamat nedá, svou duševní i fyzickou pohodu si můžete s lehkostí a radostí ze života udržovat i s přibývajícími léty.

Elektrokolo pro seniory je totiž jako stvořené vlít vám novou krev do žil, a směle se ujme role životabudiče a budovatele vašeho sebevědomí i samostatnosti. V každém věku má přeci člověk právo být šťastný a fit. A elektrokolo vám s tím na čerstvém vzduchu, a navíc zábavnou formou, pomůže!

Buďte aktivní v každém věku!

V sedle elektrokola to totiž bude hračka! Proč se hrbit na lavičce v parku a nudit se u krmení holubů nebo láteřit na své zdraví a nepřízeň osudu, když svůj život můžete vzít do svých vlastních rukou. A uchopit do nich řídítka elektrokola! Ať už jste vždy milovali cyklistiku, a o její kouzlo se nechcete nechat připravit ani ve vyšším věku, nebo hledáte aktivní pohyb, nejlépe na čerstvém vzduchu, pak je elektrokolo připraveno splnit vám všechny vaše sny.

Elektrokolo pro seniory je totiž speciálně upraveno tak, aby se dokonale a snadno ovládalo, a i sesedání a nasedání bylo bezproblémové, a to i v případě, že vaše tělo už není tak ohebné a pružné jako dřív. Díky schopnosti elektrokola poskytnout vám potřebnou energii, kterou vám, kdykoli si o ni řeknete, pošle do pedálů, si můžete troufnout nejen na rovinku, ale také do mírných i prudších kopců a ani delší vzdálenosti vás nezastaví. Můžete tak pečovat o své zdraví – vylepšit si fyzičku, zapracovat na kondici vašeho kardiovaskulárního systému, a hlavně se udržet i v psychické pohodě.

Elektrokolo je navíc skvělou volbou pro případ, že potřebujete aktivní rehabilitaci po úrazech či v důsledku chorob pohybového aparátu. Pohyb na kole je zkrátka zdravý, lékaři i fyzioterapeuty doporučovaný, a navíc zábavný!

V čem je elektrokolo pro seniory výjimečné?

Seniorské elektrokolo se může pochlubit všemi výhodami klasických elektrokol. Nechybí mu výkonný elektropohon, přesná řídící jednotka i energií našlapaná baterie. Na rozdíl od jiných elektrokol se však elektrokolo pro seniory pyšní speciálně upraveným rámem, které je specifický svým nízkým nástupem. Díky tomu je nasedání i sesedání z elektrokola snadné, i když zrovna nevynikáte obratností a mrštností. Elektrokolo pro seniory vás vrátí do hry, pomůže vám udržet si váhu, zpevní vaše svalstvo a udrží v kondici vaše tělo i mysl.

Jak vybrat elektrokolo pro seniora

Při samotném výběru elektrokola pro seniory je tedy důležité zaměřit se na všechny nezbytné prvky, které vám každou jízdu promění v dokonalý zážitek.

Základem je určitě vybrat vhodnou velikost rámu elektrokola tak, abyste se během jízdy cítili pohodlně a umocnili jste jízdní vlastnosti elektrokola.

Seniorské elektrokolo by mělo mít lehkou konstrukci, a tedy i nízkou váhu tak, aby se vám s ním lehce manipulovalo. Chybět by mu neměly velká kola pro snadnou, a především stabilní jízdu.

Pro snadnou a jednoduchou obsluhu elektrokola volte také kvalitní ovládací displej, který by měl být nejlépe podsvícený a především snadno a přehledně ovladatelný tak, aby vás během jízdy jeho obsluha nerušila při ovládání elektrokola.

Při výběru elektrokola myslete také na svou bezpečnost. Vybírejte elektrokolo vybavené bezpečnostními prvky tak, abyste je pak zbytečně nemuseli dokupovat a soustřeďte se především na cyklistické osvětlení – přední, zadní i včetně odrazek. Hodit se vám především při jízdě městem bude cyklistický zvonek a myslete i na svou vlastní bezpečnost. Cyklistická přilba bude slušet i vašim šedinám, a především v případě pádu či úrazu umí zachránit i život. Vhodným doplňkem pro jízdu na kole mohou být i sportovní hodinky, které vám průběžně měří tep a zároveň vám poskytnou detailní informace o vašem fyzickém výkonu.

Při výběru elektrokola pro seniory hraje důležitou roli i kvalitní prodejce a samozřejmě kvalitní výrobce elektrokol. Ten totiž na všechny tyto zdánlivé detaily myslí za vás a vyrobí elektrokolo, které již vše potřebné má ve své základní výbavě. A kvalitní prodejce? Ten vám ochotně, a také odborně poradí, která konkrétní značka či model elektrokola je právě pro vás tím pravým a v jehož sedle budete každou jízdu maximálně spokojeni.

cestování ekolo
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...