O psích čumáčcích
Úvodní foto: Jan Zelenka

O psích čumáčcích

20. 7. 2021

Jsou všelijaké. Dlouhé, krátké, úzké, široké, špičaté, hranaté, placaté... Hladké i střapaté. Některým pejskům srst na nich zakrývá tlamičku. Nad čumáčky září krásné oči. Nebo jste snad někdy viděli pejska, který krásné oči neměl? Čumáčky se umí i krásně usmívat.

Psí čumáčky jsou také všetečné, zvědavé, dychtivé. Všude šmejdí, čichají, větří. Někdy jsou opatřeny náhubkem - to aby jejich mlsný majitel neochutnal při venčení něco nevhodného a pak ho nebolelo bříško.

Je radost pozorovat psí čumáček, který olizuje jazýček poté, co si pejsek pochutnal na nějaké mňamce.

Než jsem poznala Britney, líbily se mi nejvíc čumáčky hranaté a střapaté. Čumáčky kníračů. Teď prožívám krásné chvíle při pohledu na kouzelného pejska. Je moc příjemné, když si čumáčkem bere z mé dlaně pamlsek, nebo mi jazýčkem olizuje nohu. A večerní rituál, kdy Jenda dává Britney tyčinku, je překrásný. Mohli jste ho vidět na videu. To její těšení, její radost. Někdy čumáček lehce spočine v Jendově dlani a kousek tyčinky si opatrně vezme. Jindy se po něm vrhne nedočkavě, až se páníček rozzlobí, byv trochu kousnut. A já se dívám a směju se a jsem šťastná a na pár minut neexistuje nic jiného.

Foto: 1 – 5 autorka, 6 - pixabay

 

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.