O psích čumáčcích
Úvodní foto: Jan Zelenka

O psích čumáčcích

20. 7. 2021

Jsou všelijaké. Dlouhé, krátké, úzké, široké, špičaté, hranaté, placaté... Hladké i střapaté. Některým pejskům srst na nich zakrývá tlamičku. Nad čumáčky září krásné oči. Nebo jste snad někdy viděli pejska, který krásné oči neměl? Čumáčky se umí i krásně usmívat.

Psí čumáčky jsou také všetečné, zvědavé, dychtivé. Všude šmejdí, čichají, větří. Někdy jsou opatřeny náhubkem - to aby jejich mlsný majitel neochutnal při venčení něco nevhodného a pak ho nebolelo bříško.

Je radost pozorovat psí čumáček, který olizuje jazýček poté, co si pejsek pochutnal na nějaké mňamce.

Než jsem poznala Britney, líbily se mi nejvíc čumáčky hranaté a střapaté. Čumáčky kníračů. Teď prožívám krásné chvíle při pohledu na kouzelného pejska. Je moc příjemné, když si čumáčkem bere z mé dlaně pamlsek, nebo mi jazýčkem olizuje nohu. A večerní rituál, kdy Jenda dává Britney tyčinku, je překrásný. Mohli jste ho vidět na videu. To její těšení, její radost. Někdy čumáček lehce spočine v Jendově dlani a kousek tyčinky si opatrně vezme. Jindy se po něm vrhne nedočkavě, až se páníček rozzlobí, byv trochu kousnut. A já se dívám a směju se a jsem šťastná a na pár minut neexistuje nic jiného.

Foto: 1 – 5 autorka, 6 - pixabay

 

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Věro, moc hezké. Zvířecí čumáčky mám kolem sebe celý život, ale nejsladší jsou pro mne čumáčky mláďátek člověčích.
Eva Mužíková
Věrko, svým vyznaním psím čumáčkům jsi potěšila mé pejskařské srdce. Zrovna dnes odpoledne jsem se toulala v lesích s Dorkou a Mattym, oba měli vyplazené jazyky modré od borůvek... Úvodní fotka Britney je nádherná.
Soňa Prachfeldová
Mám ráda lidi, co mají rádi psy i ostatní zvířátka. A ta to dovedou vycítit a odplácí velkou oddaností. Mým životem mě provázelo a provází vícero čumáčků a všem jsem vděčná, že jsem s nimi mohla být a ještě pořád jsem. Psi jsou moje celoživotní láska. Britney jsi kočka !
Alena Švancarová
Ten je krásnej....
Dana Puchalská
Věrko, článek je krásný a pohladí po duši. A to je to,co každá či každý ocení. Ano pejsci mají kouzelný nejen čumáček,ale jak už napsala Irena i uši. A já Ti za dnešní vyprávění děkuju.
Martina Růžičková
Kouzelně jsi o čumáčcích napsala.
Marcela Pivcová
To je skutečně pěkné, klidné a radostné vyprávění. Takové, jaké si přečtu ráda, protože tito pejskové jsou svými "páníčky" obdivováni a určitě jako členové rodin milováni. Nevidím ráda, když se někde objeví článek o týraných psech nebo jiných zvířatech. Jako chovatelka koček jsem přesvědčena, že o kočičích čumáčcích by byl článek stejně milý - třeba i o Bišince ...
Alena Vávrová
Britney je fešanda a šťastná čubinka s věčným úsměvem. Taky mám ráda čumáčky, ale spíš ty hebounké a hlaďounké, jako měla moje kokřice Ditunka, nebo jako má náš jezevčíček Mamu(t).
Věra Ježková
Děkuju. :-)
Irena Mertová
Hezký článek. Pejsci jsou fajn, náhubky teď máme my. A já mám moc ráda psí uši - není nad to, když mohu pomuchlovat psí ušiska :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.