Moje letní aktivita: Pozvánka na oběd
Foto autorka

Moje letní aktivita: Pozvánka na oběd

15. 8. 2021

Možná se ptáte, co má společného oběd s letní aktivitou. To je totiž tak, že nás naše dcera chtěla pozvat na oběd do vesnice nedaleko Roudnice n/L. Jedná se o Motorest DOMA v obci Chodouny, že tam prý skvěle vaří. Plánujeme to už nějakou chvíli a pořád to nevycházelo, až se to podařilo ve středu 11.8.21. Důležité pro nás bylo, že jsme mohli s sebou vzít našeho pejska. Sešli jsme se u ní v Dolánkách a hurá do Chodoun. Můžu vám říct, že jídlo v motorestu bylo opravdu skvělé, navíc nebylo drahé. Mohu vřele doporučit.

Vzhledem k tomu, že jsme nebyli daleko od Roudnice n/L, zastavili jsme se tam na malou prohlídku města. A to je ta moje letní aktivita. Foťák jsem měla s sebou, město mi není neznámé, dcera zde studovala a já jsem tu kdysi byla na inventuře v Oděvech. Prohlédli jsme si to kolem zámku a kolem Labe, na náměstí, které je specifické tím, že je do kopce. Vzhledem k tomu, že zde bydlí Alena Tollarová, která už toho o Roudnici napsala spoustu, nemusím toto město představovat.

 Cestou do Dolánek jsme se zastavili ještě u jedné malé rozhledny. Je uprostřed pole v katastru obce Hrobce, je dřevěná, leze se na ni po žebříku a jmenuje se Na Horách. Pohled z ní je opravdu moc pěkný, České středohoří, hrad  Házmburk, a další lokality jsou za jasného počasí vidět jak na dlani.

Něco vám na sebe prozradím. Na Chodouny mám spoustu vzpomínek z mládí. Kousek od nich v Lounkách bydlela spolužačka ze střední školy, byly jsme čtyři kamarádky, zaláskovaly jsme se do čtyř muzikantů a byly jsme zkrátka muzikantské Lidušky. Chodouny byly jedna z mnoha vesnic kolem, kam jsem za nimi jezdily. To už není ani pravda.

Zvu vás na malou procházku po místech, která někteří z vás dobře znají a přeji pohodový zbytek srpna.

 

Soutěž: Moje letní aktivita

Můj svět

cestování Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...