Moje letní aktivita: Pozvánka na oběd
Foto autorka

Moje letní aktivita: Pozvánka na oběd

15. 8. 2021

Možná se ptáte, co má společného oběd s letní aktivitou. To je totiž tak, že nás naše dcera chtěla pozvat na oběd do vesnice nedaleko Roudnice n/L. Jedná se o Motorest DOMA v obci Chodouny, že tam prý skvěle vaří. Plánujeme to už nějakou chvíli a pořád to nevycházelo, až se to podařilo ve středu 11.8.21. Důležité pro nás bylo, že jsme mohli s sebou vzít našeho pejska. Sešli jsme se u ní v Dolánkách a hurá do Chodoun. Můžu vám říct, že jídlo v motorestu bylo opravdu skvělé, navíc nebylo drahé. Mohu vřele doporučit.

Vzhledem k tomu, že jsme nebyli daleko od Roudnice n/L, zastavili jsme se tam na malou prohlídku města. A to je ta moje letní aktivita. Foťák jsem měla s sebou, město mi není neznámé, dcera zde studovala a já jsem tu kdysi byla na inventuře v Oděvech. Prohlédli jsme si to kolem zámku a kolem Labe, na náměstí, které je specifické tím, že je do kopce. Vzhledem k tomu, že zde bydlí Alena Tollarová, která už toho o Roudnici napsala spoustu, nemusím toto město představovat.

 Cestou do Dolánek jsme se zastavili ještě u jedné malé rozhledny. Je uprostřed pole v katastru obce Hrobce, je dřevěná, leze se na ni po žebříku a jmenuje se Na Horách. Pohled z ní je opravdu moc pěkný, České středohoří, hrad  Házmburk, a další lokality jsou za jasného počasí vidět jak na dlani.

Něco vám na sebe prozradím. Na Chodouny mám spoustu vzpomínek z mládí. Kousek od nich v Lounkách bydlela spolužačka ze střední školy, byly jsme čtyři kamarádky, zaláskovaly jsme se do čtyř muzikantů a byly jsme zkrátka muzikantské Lidušky. Chodouny byly jedna z mnoha vesnic kolem, kam jsem za nimi jezdily. To už není ani pravda.

Zvu vás na malou procházku po místech, která někteří z vás dobře znají a přeji pohodový zbytek srpna.

 

Soutěž: Moje letní aktivita

Můj svět

cestování Soutěž: Aktivní léto 2021
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Hezké město a pěkné fotky Nadi :-)
Martina Růžičková
Roudnici jsem navštívila pouze jednou. Bylo to v zimě, takže jsem si s chutí prohlédla na bezva fotkách toto město v letních barvách.
Alena Velková
V Roudnici jsem taky kdysi v dávnověku měla rande a stále tam ráda jezdím do galerie na výstavy.
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše chválící příspěvky a hvězdičky, moc si toho cením. :-)
Miluše Hasenohrlová
Nadi, takovéto články,krátké a výstižné,mám ráda. Fotky jsou parádní.Já jezdím do Litoměřic na výstavy a na náměstí do rohové cukrárny. :-)
Jana Šenbergerová
Naďo, tvoje aktivity nikdy nezklamou. Díky nim jsem už navštívila řadu míst, která by mi zůstala bez tvých fotek zcela utajená.
Jana Šenbergerová
Naďo, tvoje aktivity nikdy nezklamou. Díky nim jsem už navštívila řadu míst, která by mi zůstala bez tvých fotek zcela utajená.
Daniela Řeřichová
Naďo, prima, děkuji, snad se mi podaří někdy jít ve tvých stopách.
Marie Ženatová
Milá Naděnko moc děkuji za přiblížení krásných míst, která vůbec neznám...
Soňa Prachfeldová
Děkuji za hezkou procházku fotkami i písmem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.