Foto

Pozor na plesnivou pizzu
a špenát plný pesticidů

11. 12. 2012

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce upozornili na další nebezpečné potraviny na českých pultech. Informace o plesnivé zapáchající pizze a špenátu obsahujícím zakázané množství pesticidu zveřejnili na webu Potraviny na pranýři.

První z nebezpečných výrobků byla pizza se šunkou, slaninou, sýrem a pikantním olejem Jamón & Bacon & Queso původem ze Španělska. Tu inspektoři objevili v v prodejně AHOLD Czech Republic na Koněvově ulici v Praze 3.

"U výrobku byla patrná plíseň viditelná pouhým okem. Vůně byla nepřirozená, hnilobná. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování. Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení," popsali na internetových stránkách inspektoři.

Další nebezpečnou potravinou je podle inspekce špenát od společnosti HANKA MOCHOV, s.r.o. "Ve špenátu byl překročen maximální limit reziduí pesticidu azoxystrobinu," upozornila inspekce.

Pozornosti inspekce neunikly ani nebezpečné sušené datle s peckou, prodávané společností Tesco Stores ČR, a.s., na ulici J. Boreckého v Českých Budějovicích. Výrobek původem z Alžírska, jehož dovozcem je společnost ENCINGER, spol.s r.o, obsahoval mrtvý hmyz. "Uvnitř plodů sušených datlí se vyskytovali mrtví škůdci a viditelné stopy po jejich působení (exkrementy)," popsali inspektoři.

Webová stránka www.potravinynapranyri.cz je spotřebitelům k dispozici od 10. července a upozorňuje na nebezpečné a falšované potraviny na pultech českých prodejen. Na jejím provozu spolupracuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce a ministerstvo zemědělství.

klamání zákazníků potraviny
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.