Fresh senior festival ve Ville Pellé letos opět s naší módní přehlídkou
Ilustrace: Freshsenior.cz

Fresh senior festival ve Ville Pellé letos opět s naší módní přehlídkou

18. 8. 2021

Podzimní refresh aneb holduj tanci pohybu. Hudba, tanec, zábava, ale i tvůrčí dílny, workshopy a sociální či psychologické poradny. To je Fresh senior festival, který se uskuteční 13. září v dejvické Ville Pellé.

Letošní FRESH SENIOR FESTIVAL chce reagovat na nepříznivou epidemickou situaci v uplynulých měsících. Hlavní idea programu proto spočívá v boji proti pocitu osamění a ztrátě sociálních kontaktů, které mají vyvážit rozmanité sportovní a společenské aktivity. „Devátý ročník FRESH SENIOR FESTIVALU rozvíjí dvě zásadní ideje: snahu o přirozenou integraci seniorské populace v rámci celospolečenských programů na podporu volnočasových aktivit a tím omezení nežádoucí izolace. Dále pak prostřednictvím prezentace různorodých aktivit – tradičně ve spolupráci s renomovanými organizacemi, zabývajícími se seniorskou problematikou - motivovat k aktivnímu a smysluplnému naplňování volného času,” představuje letošní ročník předsedkyně spolku Porte a ředitelka Galerie Villy Pellé Vladana Rýdlová.

Jednodenní akce se odehraje tradičně v Galerii Villa Pellé a na přilehlé zahradě. Součástí programu jsou přednášky, setkání a besedy s odborníky na aktuální témata. Zájemci budou mít možnost konzultovat své problémy a získat i potřebné kontakty. Ve spolupráci s odborníky a organizacemi, jako jsou například ÚVN, Celesta, Chytrá péče, Mezi námi, Moudrá sovička, Iuridicum Remedium nebo Centrum duševního zdraví, bude možné využít služeb specialistů z oblasti sociálního, právního, zdravotního a psychologického poradenství.

Festivalové odpoledne bude patřit i kulturnímu programu. V rámci něj se představí instrumentální trio orchestru divadla Semafor, taneční soubor, divadelní spolek, ZIG ZAG – taneční ukázky ve stylu lindy hop a stepařské číslo. Diváci budou moci zhlédnout i tematicky laděnou módní přehlídku v rytmu swingu, kterou připravuje stylistka Elen Zajíčková. Senioři mohou přivést i svá vnoučata, s nimiž budou moci vyrábět na rukodělných workshopech a tvůrčích dílnách. Večer zakončí úspěšné swingující těleso složené z mladých hudebníků Orchestru Ježkovy stopy.

FRESH SENIOR FESTIVAL chce upozornit na fakt, že optimistický a pozitivní přístup k životu není limitován věkem ani zdravotními problémy. Nabízí informace o nejrůznějších alternativních aktivitách a projektech, rizicích a prevenci krizových situací a také o možnostech pomoci a následné péči.

Více informací o festivalu včetně programu najdete zde: Fresh Senior Festival anebo v přiloženém letáku pod článkem.

 

aktivní senioři zábava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Ke stažení
Fresh.pdf

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.