Městečko Side v Turecku
FOTO: autorka

Městečko Side v Turecku

1. 10. 2021

Městečko Side má 18. 000 obyvatel. Je to velmi oblíbené letovisko se starými antickými památkami na pobřeží Středozemního moře, nazývané Turecká riviéra. Na tomto poloostrově jsou i velmi staré domy s obchůdky a uličkami, dominantou je velký římský amfiteátr.

Nachází se 75 km jižně od milionové Antálye, kam jsme přiletěli z Brna v neděli 26. září 2021 a už po cestě jsme se trochu víc seznámili - v naší skupince nás bylo celkem 15. Zde nás čekala naše delegátka a s ní jsme odjeli minibusem do našeho hotelu Sun Beach Park, kde jsme měli zajištěno vynikající ubytování s all inclusive.

Počasí nám příznivě přálo, moře bylo teploučké a jen jeden den jsme si víc užily vlny, kdy se nedalo v moři plavat, ale spíše jen "poskakovat..." I večerní procházky byly hezké a městečko nás lákalo jak svými půvaby i historií, tak i velikou možností nákupů.

Druhá část města Side se sestává z desítek nových velkých hotelů podél pobřežní západní pláže, do centra města Side jsme měli 1 km. Název Side je odvozen od místního pradávného pojmenování pro granátové jablko - granátové marhaníky se vysazují do parků a mezi poli rostou jako plevel. V celém městečku je hodně zeleně s rozkvetlými a nádherně pestrobarevnými květy, tak jako kolem celého pobřeží.

Naše cestovní kancelář nám zajistila i minibus, který nás odvezl z Boskovic do Brna na letiště a po návratu zase zpět, což bylo pro nás vynikající řešení a moc za ně děkujeme.

Celý 8denní pobyt v Side jsme si dokonale užili, dobře se poznali a určitě budeme všechny rády na toto naše krásné prodloužené léto u moře dlouho a velmi rády vzpomínat.

Protože jsem už psala už více o Turecku před 2 roky - tak dávám i odkaz na tento první článek i fotografie.

 

cestování
Hodnocení:
(5.2 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...