Tenisová show v Praze začíná. Tipujte na výsledky turnaje B.J. Kingové
Vyhrají Česky Pohár J.B. Kingové? Tipněte si!

Tenisová show v Praze začíná. Tipujte na výsledky turnaje B.J. Kingové

31. 10. 2021

Dvanáct nejlepších ženských tenisových týmů světa se utká na turnaji o Pohár Billie Jean Kingové, který proběhne od 1. do 6. listopadu v Praze. Vyhrají Češky, které patří k favoritkám unikátního turnaje? Tipněte si!

Tenisový Fed cup, jak jsme jej doposud znali, je minulostí. Světová tenisová federace se rohodla uspořádat nový atraktivní turnaj v novém formátu, kdy se jednotlivé ženské tenisové reprezentace utkají na jednom turnaji. Ten úplně první proběhne v Praze.

Dvanáct nejlepších tenisových týmů světa je rozděleno do čtyř skupin po třech týmech. Vítězné týmy z jednotlivých skupin postupují do semifinále a vzájemně se utkají o trofej Billie Jean Kingové, americké tenistky a bojovnice za rovnost pohlaví a sociální spravedlnost. České reprezentantky se utkají ve skupině D s Německem a Švýcarskem. Kapitán Petr Pála nominoval do soubojů Barboru Krejčíkovou, Markétu Vondroušovou, Kateřinu Siniakovou, Terezu Martincovou a Lucii Hradeckou. Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Karolína Muchová se z turnaje omluvily. České tenistky i přesto budou patřit k favoritkám turnaje, byť se ve skupině budou muset poprat například s trojnásobnou grandslamovou šampionkou Angelikou Kerberovou či olympijsou vítězkou Bencicovou.

Tenisová tipovačka bude jednodušší, vyzkoušet ji může každý

Tenisová tipovačka na výsledky Poháru J.B. Kingové, který se koná v pražské O2 aréně, bude tentokrát snadnější, než naše obvyklé tipovačky. Nebude nutné uhádnout přesné výsledky jednotlivých tenisových duelů. Tentokrát se bude tipovat na výsledky soubojů jednotlivých ženských reprezentací. Ve tříčlenných skupinách hraje každý s každým, to znamená, že Česko se utká jeden den s Německem a další den se Švýcarskem. Hrají se vždy tři utkání, dvě dvouhry a jedna čtyřhra. Vítězem je družstvo, které ve třech utkáních získá více bodů. Každý tým tak může získat buď tři body za tři vítězství, anebo dva body za dvě vítězství a jednu porážku (výsledek tedy může být buď 3:0 nebo 2:1).

PRAVIDLA TIPOVAČKY

Tipovací soutěže se může zúčastnit každý registrovaný čtenář (registrovat se můlžete zde), který bude soutěžit pod svým jménem, anonymní profily (přezdívky) či vícečetné profily nejsou přípustné. Rovněž není přípustné, aby z jedné I.P. adresy soutěžilo více soutěžících (to platí i pro rodinné příslušníky).

Soutěžící odpovídají na vypsané tipovací příležitosti. Tipovat lze vždy až do zahájení jednotlivých duelů (uváděno v SEČ). Za správný tip obdrží soutěžící body (počet bodů uveden u tipovací příležitosti). Body se postupně sčítají, vyhrávají soutěžící s největším počtem bodů, které se sečtou po skončení tenisového turnaje. Všechny odpovědi (vyjma tipu na vítěze turnaje) musí být číselné, tedy např. na otázku "Porazí Česko tenistky Německa?" (ANO 1, NE 2), uvedete číslo 1, pokud si myslíte, že zvítězí Česko, pokud si myslíte, že Ne, tak dáte číslo 2. Na otázku např. "Jakým poměrem skončí duel mezi Belgií a Běloruskem?" můžete odpovědět buď 3:0 nebo 2:1. Mezi čísly a dvojtečkou nedávejte mezeru!

POZOR - špatně zapsaný tip nebude uznán! Pokud některý z tenistů zápas skrečuje, celý tip je stornován. Tři soutěžící s největším počtem bodů obdrží od redakce knižní ceny. Při rovnosti bodů více soutěžících rozhodne o třech vítězích los.

Tipovat můžete už nyní na tomto místě.

 

PROGRAM TURNAJE

 

Pondělí 1. listopadu

10:30
Francie vs. Kanada
Belgie vs. Bělorusko
17:00
ČESKO vs. Německo
Španělsko vs. Slovensko

Úterý 2. listopadu

10:30
Austrálie vs. Belgie
Ruská tenisová federace vs. Kanada
17:00
USA vs. Slovensko
Německo vs. Švýcarsko

Středa 3. listopadu

10:30
Francie vs. Ruská tenisové federace 
17:00
USA vs. Španělsko

Čtvrtek 4. listopadu

10:30
Austrálie vs. Bělorusko 
17:00
ČESKO vs. Švýcarsko

Pátek 5. listopadu

10:30
Semifinále 1
17:00
Semifinále 2

Sobota 6. listopadu

16:00
Finále

Hodnocení:
(5.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...