Lockdown zatím nehrozí, ale například na lyže pouze s dokladem o bezinfekčnosti
Ilustrační foto: Pixabay

Lockdown zatím nehrozí, ale například na lyže pouze s dokladem o bezinfekčnosti

4. 11. 2021

Jedinou cestou, jak se dostat z pandemické krize je očkování. Shodli se na tom zástupci Centrálního řídícího týmu ministerstva zdravotnictví i odborníci tzv. anticovid týmu, kteří radí budoucí vládní koalici Spolu a Pirstan.

Zástupci obou týmů se dnes poprvé setkali na společném jednání, aby prodiskutovali současnou epidemickou situaci v Česku a možnosti chystaných opatření.

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha je jediným ochranným valem před zahlcením jednotek intenzivní péče jednoznačně vakcinace. „Je pro nás důležité a chtěl bych poprosit zejména seniory - aby využili aplikaci třetí dávky. Vidíme, že virová zátěž v populaci stoupá a i v seniorní populaci počet nakažených roste," uvedl na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Veřejně také požádal zaměstnavatele, aby umožňoval svým zaměstnancům práci na home office.

Ačkoliv se epidemiologická situace v posledních dnech výrazně zhoršuje, podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové lockdown zatím nehrozí. „Plán opatření samozřejmě máme. Lockdowny ale mají místo až v nouzovém stavu. Predikce na Vánoce takové nejsou. Bude to ale potřebovat součinnost občanů,“ sdělila Svrčinová.

Podle ní bude nicméně nutné zpřísňovat některá protiepidemická opatření. Například v zimní sezóně bude chtít současná vláda nařídit, aby lyžařská střediska pouštěla na vleky a lanovky, stejně jako do restaurací jen lidi, kteří se prokáží potvrzením o bezinfekčnosti.

Za středu přibylo v České republice 9460 nově prokázaných případů onemocnění covid-19, tedy o 3600 případů více než před týdnem. Hospitalizovaných je 2300 lidí infikovaných novým typem koronaviru, což je nejvíce za poslední půlrok. Přibývá také úmrtí, v úterý zemřelo poprvé od půlky května více než 30 lidí s covidem za jediný den.

 

 

koronavirus zdraví
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.