Lockdown zatím nehrozí, ale například na lyže pouze s dokladem o bezinfekčnosti
Ilustrační foto: Pixabay

Lockdown zatím nehrozí, ale například na lyže pouze s dokladem o bezinfekčnosti

4. 11. 2021

Jedinou cestou, jak se dostat z pandemické krize je očkování. Shodli se na tom zástupci Centrálního řídícího týmu ministerstva zdravotnictví i odborníci tzv. anticovid týmu, kteří radí budoucí vládní koalici Spolu a Pirstan.

Zástupci obou týmů se dnes poprvé setkali na společném jednání, aby prodiskutovali současnou epidemickou situaci v Česku a možnosti chystaných opatření.

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha je jediným ochranným valem před zahlcením jednotek intenzivní péče jednoznačně vakcinace. „Je pro nás důležité a chtěl bych poprosit zejména seniory - aby využili aplikaci třetí dávky. Vidíme, že virová zátěž v populaci stoupá a i v seniorní populaci počet nakažených roste," uvedl na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Veřejně také požádal zaměstnavatele, aby umožňoval svým zaměstnancům práci na home office.

Ačkoliv se epidemiologická situace v posledních dnech výrazně zhoršuje, podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové lockdown zatím nehrozí. „Plán opatření samozřejmě máme. Lockdowny ale mají místo až v nouzovém stavu. Predikce na Vánoce takové nejsou. Bude to ale potřebovat součinnost občanů,“ sdělila Svrčinová.

Podle ní bude nicméně nutné zpřísňovat některá protiepidemická opatření. Například v zimní sezóně bude chtít současná vláda nařídit, aby lyžařská střediska pouštěla na vleky a lanovky, stejně jako do restaurací jen lidi, kteří se prokáží potvrzením o bezinfekčnosti.

Za středu přibylo v České republice 9460 nově prokázaných případů onemocnění covid-19, tedy o 3600 případů více než před týdnem. Hospitalizovaných je 2300 lidí infikovaných novým typem koronaviru, což je nejvíce za poslední půlrok. Přibývá také úmrtí, v úterý zemřelo poprvé od půlky května více než 30 lidí s covidem za jediný den.

 

 

koronavirus zdraví
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milan Milan
Nevěřte na očkovací zázrak a už vůbec ne na bezinfekčnost očkovaných Statistika je neúprosná. Např. čtvrteční data (4.11.): celkem posit. 8419, z toho:::: neočka 5416, očko 3x 10, očko 2x 2811, očko1x 182,... zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/covid-19-koronavirus-epidemie-pocet-nakazenych-testovani.A211105_081553_ln_domov_kov?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk
Naděžda Špásová
Vadí mi každodenní vyhrožování nenaočkovaným, je to diskriminace, každý má své právo se rozhodnout. Hory a hospody se nás netýkají, hromadné akce taky ne. Kdyby na to dbali ti, kteří se na nic neohlíží, protože jsou nedotknutelní, tak by to možná vypadalo jinak.
Věra Ježková
Honzo, díky. Jak jsme si přáli, abys takové informace už nemusel psát, viď. :-(
Zdenka Soukupová
Ach jooo... Už to trvá moc dlouho, tenhle děsný covid, a konec v nedohlednu. Na hory nejezdím, tak se mě opatření netýkají. Doufám, že ti lyžaři budou zodpovědní a provoz na horách bude alespoň trochu "normální". Přeju to lyžařům, vlekařům, hoteliérům a všem ostatním.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.