Andělský strom
Ilustrační foto: Pixabay

Andělský strom

12. 12. 2021

Milí přátelé, 

vánoce se nezadržitelně blíží a já bych vám ráda připomněla Andělský strom. Je to předvánoční akce, kde Mezinárodní vězeňské společenství organizuje obdarování dětí, jejichž rodič je ve výkonu trestu a druhý rodič je obvykle v hodně těžké situaci, když se má sám starat o děti. Tyto děti, kterých je v České republice 40 000, jsou často šikanované za to, jaké problémy mají rodiče. 

V roce 1981 se ve Spojených státech zrodil projekt, ve kterém jsou obdarovány právě tyto děti. Děti rodičů, kteří ve výkonu trestu nemají možnost svým dětem koupit a poslat dárek. Nemusíte slavit Valentýna nebo jiný americký svátek, ale tohle bych od Američanů klidně odkoukala. Nejsem sama, v Čechách je už 11. ročník Andělského stromu, kdy se spousty dobrovolníků zapojily do toho, aby potřebným rodinám koupily vánoční dárek pro děti. Loni obdarovali celkem 1335 dětí a letos zatím vybrali 206 000 Kč na dárky letošní. Když si vyhledáte heslo Andělský strom, můžete si vybrat finanční částku, jakou přispějete. Ostatní udělají dobrovolníci: Zkontaktují rodinu, vyberou,koupí a zabalí dárek a pošlou jej dítěti k vánocům.

Nevím, jak vy ostatní, ale moje vnoučata mají, co potřebují, a někdy i žasnu nad tím, co mají a nepotřebují. Poslat někam nějakou tu stovku mne neochudí a někomu to pomůže. Rodiče obdarovaných dětí tuto pomoc ocení a věřím, že mnohé to přivede i k zamyšlení nad svým životem. To má větší cenu, než peníze.

Já vím, těch, kdo se hlásí o finanční podporu, je koncem roku tolik, že si člověk musí rozmyslet, co podpořit. Přesto jsem se rozhodla vám připomenout i tuto možnost. Přečtěte si, prosím, jejich informace a rozhodněte se sami. Já je podpořím.

Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.