Vánoční - nepečené - rumové
FOTO: autorka

Vánoční - nepečené - rumové

21. 12. 2021

Zcela určitě nejsem mezi hospodyňkami žádnou výjimkou, když přiznám existenci šanonu, do kterého po léta ukládám recepty zaručených dobrůtek všeho druhu. Však to znáte. Jsou to takové papírky různých velikostí, psaných rukou mých kolegyň, kamarádek, či výstřižky z časopisů, kalendářů, doplněné i fotografiemi. Na začátku desek se nalézají recepty používané velmi často, tedy ty oblíbené, osvědčené. Uprostřed jsou ty, které používám řekněme jednou do roka, a zcela vzadu jsou ty překonané, zapomenuté či ještě nevyzkoušené.

Když jsem si včera večer chtěla osvěžit paměť, co se týká ingrediencí a množství v receptech vánočních, otevřela jsem náhodně tuto mojí kuchařku až v zadní části. Nalézám lísteček psaný mojí rukou s nadpisem Vánoční-nepečené-rumové. Již opravdu nevím, kde jsem tento recept získala, od koho či z čeho si jej opsala. Rozhodla jsem se, že letos pro nás „dospěláky“ sortiment tradičního cukroví rozšířím o pár kousků něčeho méně tradičního. Možná, že tento recept osloví i někoho z vás a vyzkoušíte jej se mnou. A možná se docela rádi zapojí i naši muži do vánočních příprav.

 

VÁNOČNÍ – NEPEČENÉ – RUMOVÉ

suroviny: 1kg dutých čokoládových figurek

1 litr kvalitního rumu

postup: Vezměte dutou čokoládovou figurku a ukousněte jí hlavu. Do takhle vzniklého otvoru nalijte rum a ihned konzumujte.

Dovoluji si recept upravit pro ty, kdož bojují s linií či nemohou cukr ze zdravotních důvodů. Vynechte čokoládu a lokněte si rumu přímo z flašky. Když zvolíte správné dávkování, tak budete mít i pocit, že je na vánoce uklizeno, že jsou lidé kolem milí a konečně si užijete svátky pohody a klidu.

Tak vám držím pěsti, aby se letošní cukroví povedlo….krásné vánoce. :)

*****

Ilustrační fotografii volím jako hádanku vztahující se k textu.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.