Před Vánocemi v kostele
Úvodní foto: autorka

Před Vánocemi v kostele

22. 12. 2021

V úterý 21. prosince odpoledne jsem šla do kostela. Jeho oficiální název je Husův sbor Církve československé husitské v Praze – Holešovicích. Nachází se nedaleko Strossmayerova náměstí. Šla jsem především do kolumbária. Za maminkou, která zemřela letos v lednu, babičkou a dědečkem. Také jsem si chtěla vyfotit betlém. Měli tam vždy moc hezký. Tentokrát jsem byla mile překvapena. Betlém byl jiný, opět hezký, výzdoba kostela ale bohatší, než jak jsem si ji pamatovala z dřívějších let. Radost mi udělalo betlémské světlo.  

Z kolumbária jsem vyšla smutná a uslzená. Přede dveřmi kostela stála mladá žena s maltézáčkem. Na jeho bílém kožíšku vynikaly červené kšírky a šáteček kolem krku. Byl kouzelný. Pejsek ke mně přišel. Když jsem se k němu sklonila, olízl mi ruku. Paní jsem řekla, že ví, že potřebuju potěšit. Když odcházeli, pejsek se za mnou ještě několikrát otočil a zůstal stát. Byla to chvíle nabitá emocemi.

Budu ráda, když se se mnou do kostela podíváte. Pejska jsem si nevyfotila.

 

Foto: autorka

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...