Snowborec Ester! Ledecká má olympijské zlato, její soupeřky závod nedokončily
Zlatá Ester Ledecká. FOTO: Autor: Foto: Stefan Brending, CC BY-SA 3.0, commons.wikimedia.org

Snowborec Ester! Ledecká má olympijské zlato, její soupeřky závod nedokončily

8. 2. 2022

Česko má zlatou olympijskou medaili. Získala ji v paralelním obřím slalomu snowboardistka Ester Ledecká, která tak v Pekingu obhájila prvenství z  olympiády v Pchjongčchangu před čtyřmi lety.

O tom, že si Ester Ledecká jede pro zlato, bylo jasné hned v kvalifikaci, kde s převahou "přejela" všechny soupeřky. A stejně si Ester počínala i ve vyřazovacích jízdách - osmifinále, čtvrtfinále, semifinále i finále. Jako by se soupeřky agresivní jízdy Ledecké zalekly - všechny spadly a své jízdy nedokončily. Finálová sokyně, rakušanka Daniela Ulbingová se držela ze všech nejdéle, ale ani ona nestačila ostrému tempu Ester Ledecké a v závěru své jízdy nakonec netrefila branku.

"Samozřejmě, že mám velkou radost, jsem na sebe pyšná. Musím poděkovat celému týmu a hlavně své mamince, která je takovým mým nehrajícím kapitánem. Je teď doma, ale právě ona má velkou zásluhu na tom, že jezdím takto na špici. A samozřejmmě moc děkuji všem fanouškům," řekla po závodě pro Českou televizi Ledecká.

Díky Ester Ledecké má Česká republika první medaili z letošní olympiády. Jedno zlato uteklo včera při biatlonu žen. Markéta Davidová potřebovala trefit poslední terč, ale rána ji ulítla a místo zlata brala "jen" šesté místo.

Právě Ledecká a Davidová jsou ale stále největšími adeptkami na zisk dalších medailí pro Česko. Markéta Davidová má před sebou ještě tři biatlonové disciplíny, Ester Ledecká pak vymění snowboard za lyže a pokusí se obhájit zlato i v superobřím slalomu.

Tak držme palce!

olympiáda sport
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.