Zimní návštěva zoo - dobrá volba
FOTO: Alena Tollarová

Zimní návštěva zoo - dobrá volba

25. 2. 2022

Pokud si myslíte, že vydat se do zoologické zahrady v zimě je holý nesmysl a pojedete tam raději na jaře nebo v létě, pokusím se vás vyvést z omylu.

Ano, v létě jsou samozřejmě i v zoo stromy a keře zelené a všechno vypadá živěji, ale i zimní příroda má svoje kouzlo. Zatímco totiž keře a stromy zbavené listí odpočívají, zvířata nespí a dost druhů najdete i v zimě ve venkovních výbězích. Holé větvičky mají výhodu v tom, že se vám s největší pravděpodobností podaří zahlédnout i to, co byste v létě neviděli.

Já jsem se do pražské zoo vypravila v den, který ráno vůbec nesliboval pěkné počasí. Nelitovala jsem a opak byl nakonec pravdou, vykouklo i sluníčko. Podařilo se mi pozorovat i pandy červené a například šest vesele šmejdících dikobrazů pohromadě, natož jejich páření, jsem neviděla ještě nikdy. Většinou kolem jejich prázdné "ubikace" jen projdu. Procházela jsem se po zoologické zahradě a na všechno jsem měla dost času, s nikým jsem se nikde netlačila a nestála frontu. Na počitadle u brány se při mém odchodu skvěla číslice 235. To znamená, že jsem se v celém obrovském areálu několik hodin pohybovala skoro sama.

Brzy se do zoologické zahrady vypravím znovu. A co vy, přidáte se?

fotografování ZOO
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...