Zimní návštěva zoo - dobrá volba
FOTO: Alena Tollarová

Zimní návštěva zoo - dobrá volba

25. 2. 2022

Pokud si myslíte, že vydat se do zoologické zahrady v zimě je holý nesmysl a pojedete tam raději na jaře nebo v létě, pokusím se vás vyvést z omylu.

Ano, v létě jsou samozřejmě i v zoo stromy a keře zelené a všechno vypadá živěji, ale i zimní příroda má svoje kouzlo. Zatímco totiž keře a stromy zbavené listí odpočívají, zvířata nespí a dost druhů najdete i v zimě ve venkovních výbězích. Holé větvičky mají výhodu v tom, že se vám s největší pravděpodobností podaří zahlédnout i to, co byste v létě neviděli.

Já jsem se do pražské zoo vypravila v den, který ráno vůbec nesliboval pěkné počasí. Nelitovala jsem a opak byl nakonec pravdou, vykouklo i sluníčko. Podařilo se mi pozorovat i pandy červené a například šest vesele šmejdících dikobrazů pohromadě, natož jejich páření, jsem neviděla ještě nikdy. Většinou kolem jejich prázdné "ubikace" jen projdu. Procházela jsem se po zoologické zahradě a na všechno jsem měla dost času, s nikým jsem se nikde netlačila a nestála frontu. Na počitadle u brány se při mém odchodu skvěla číslice 235. To znamená, že jsem se v celém obrovském areálu několik hodin pohybovala skoro sama.

Brzy se do zoologické zahrady vypravím znovu. A co vy, přidáte se?

fotografování ZOO
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Álo, Tvoje fotky zvířat jsou úžasné. Ty dáš povel "zapózuj" a všechna zvířátka poslouchají na slovo. Neslibuji přidám, protože začínáme plánovat s mladými chalupu a ještě mě čeká v bytě výměna oken.
Marie Seitlová
Krásně zdokumentovaná návštěva zimní zoo, fotky parádní.
Marcela Pivcová
ZOO v Praze je pro mě druhé oblíbené místo, které každoročně několikrát navštívím. Vždy vyrazím pěšky /bydlím v blízkosti/, beru s sebou foťák a doufám, že se mi podaří pár zajímavých obrázků. Vaše fotky jsou však pro mne záběry i kvalitou zcela nedostižitelné.
Věra Ježková
Nepřidám. Nemusím ptáky a předpotopní příšerky. Pandy jsou kouzelné. :-)
Elena Valeriánová
Taky se chystám na zimní návštěvu zoo, chci se vypravit do Ostravy. Ale zatím to je jen plán a tak jsem vzala zavděk Tvým článkem a jako vždy bezvadnou fotodokumentací.
Ilona Erika Kolář
Ne, nepřidam se. Nemám ráda zavřená zvířata.
Vladislava Dejmková
Fotky jsou prima. Když je málo návštěvníků, člověk si to určitě lépe užije. A líp se také fotí.
Anna Potůčková
U nás chodíme do ZOO Lešná u Zlína, která je moc hezká a je tam spoustu zvířat a hlavním lákadlem tam jsou rejnoci. Nebýt těchto zahrad, asi nikdy by jsme některá zvířata v reálu neviděli a znali je jen z obrázků
Jitka Hašková
Aleno, výborně. Vypravím se tam, až poleví vítr. Kdysi jsem tam byla v zimě,ale je to už 60 let. Od té doby vždy na jaře.
Libuše Křapová
Ali, krásné,ale chybí ti tam tapír. Možná bych ti mohla pomoci a poslat ti vlastní foto. Po operaci zubů mám tak oteklý horní ret, že by si mne s ním mohl někdo plést.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.