Nezapomenutelná dovolená s vnoučaty u moře v Itálii
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Nezapomenutelná dovolená s vnoučaty u moře v Itálii

2. 4. 2022

Naše vnoučata Matěj a Zuzka žijí od nás asi 400 km daleko. Moc jsme si jich během roku neužili, proto u nás většinou trávili kus prázdnin. Aby jsme jim léto trošku zpestřili, využili jsme nabídku naší cestovky na pobyt rodičů a prarodičů s dětmi nedaleko italského městečka Caorle v Benátském zálivu u Jaderského moře.

Vyjeli jsme večer z Holešova krásným autobusem, vypůjčeným od hokejistů z Komety Brno, směr Mikulov přes Rakousko. Ráno jsme byli v Itálii v kempu mezi starým městečkem Caorle a řekou Livenza, která se tam vlévá do moře. Náš stan se nacházel hned vedle letní kuchyně, kam jsme 3x denně chodili doplňovat kalorie po koupání, hraní volejbalu a projížďkách na vypůjčených kolech. Večer jsme chodili na procházku do městečka ochutnávat pravou italskou zmrzlinu. 

Moře v Itáii není tak krásně modré jako v Chorvatsku, je zabarveno všudepřítomným pískem, ale příchod do něj je pozvolnější, proto jsme se nemuseli bát, že se nám ti naši svěřenci utopí.

Ten největší zážitek přišel ke konci našeho pobytu a to, lodní výlet do Benátek. Když jsme zrána vypluli, bylo krásné počasí a moře bylo klidné. Po zakotvení v přístavu nás přivítalo město plné turistů z různých koutů světa. Na Náměstí sv. Marka to žilo jako v mraveništi. Prošli jsme si úzké uličky protkané vodními kanály, obdivovali jsme na nich gondoly i vyparáděné gondolíéry v námořnických tričkách. Pohled z mostu vzdechů byl přímo úchvatný. Snažili jsme se vidět z historického města co nejvíce. Zuzku a Matěje to bavilo hlavně, když mohli lízat zmrzlinu. Za těch pár hodin strávených v kouzelném městě jich padlo několik. Říká se uvidět Neapol a zemřít a všechny cesty vedou do Říma. Pro nás ale byla možnost navštívit Benátky tím největším prázdninovým zážitkem. 

Všechno jednou skončí a naše prima dovolená pod stanem u moře se blížila ke konci. Ještě jsme přežili pravou italskou bouřku a po ní večerní procházku po pláži. Ráno se obloha zatáhla a začal foukat docela studený vítr. Nám to ale už nevadilo, v autobuse bylo příjemně, a na zpáteční cestě do našeho domova se nic zvláštního nepřihodilo.

 

cestování Jarní soutěžení 2022 moře
Hodnocení:
(4.9 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...