Nezapomenutelná dovolená s vnoučaty u moře v Itálii
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Nezapomenutelná dovolená s vnoučaty u moře v Itálii

2. 4. 2022

Naše vnoučata Matěj a Zuzka žijí od nás asi 400 km daleko. Moc jsme si jich během roku neužili, proto u nás většinou trávili kus prázdnin. Aby jsme jim léto trošku zpestřili, využili jsme nabídku naší cestovky na pobyt rodičů a prarodičů s dětmi nedaleko italského městečka Caorle v Benátském zálivu u Jaderského moře.

Vyjeli jsme večer z Holešova krásným autobusem, vypůjčeným od hokejistů z Komety Brno, směr Mikulov přes Rakousko. Ráno jsme byli v Itálii v kempu mezi starým městečkem Caorle a řekou Livenza, která se tam vlévá do moře. Náš stan se nacházel hned vedle letní kuchyně, kam jsme 3x denně chodili doplňovat kalorie po koupání, hraní volejbalu a projížďkách na vypůjčených kolech. Večer jsme chodili na procházku do městečka ochutnávat pravou italskou zmrzlinu. 

Moře v Itáii není tak krásně modré jako v Chorvatsku, je zabarveno všudepřítomným pískem, ale příchod do něj je pozvolnější, proto jsme se nemuseli bát, že se nám ti naši svěřenci utopí.

Ten největší zážitek přišel ke konci našeho pobytu a to, lodní výlet do Benátek. Když jsme zrána vypluli, bylo krásné počasí a moře bylo klidné. Po zakotvení v přístavu nás přivítalo město plné turistů z různých koutů světa. Na Náměstí sv. Marka to žilo jako v mraveništi. Prošli jsme si úzké uličky protkané vodními kanály, obdivovali jsme na nich gondoly i vyparáděné gondolíéry v námořnických tričkách. Pohled z mostu vzdechů byl přímo úchvatný. Snažili jsme se vidět z historického města co nejvíce. Zuzku a Matěje to bavilo hlavně, když mohli lízat zmrzlinu. Za těch pár hodin strávených v kouzelném městě jich padlo několik. Říká se uvidět Neapol a zemřít a všechny cesty vedou do Říma. Pro nás ale byla možnost navštívit Benátky tím největším prázdninovým zážitkem. 

Všechno jednou skončí a naše prima dovolená pod stanem u moře se blížila ke konci. Ještě jsme přežili pravou italskou bouřku a po ní večerní procházku po pláži. Ráno se obloha zatáhla a začal foukat docela studený vítr. Nám to ale už nevadilo, v autobuse bylo příjemně, a na zpáteční cestě do našeho domova se nic zvláštního nepřihodilo.

 

cestování Jarní soutěžení 2022 moře
Hodnocení:
(4.9 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Polednová
Maruško, moc hezké zážitky z dovolené s vnoučaty. A k tomu nádherné fotky, budou mít na co vzpomínat a vy také.
Jitka Mošovská
V Itálii jsme byli před několika lety na dovolené v září, již to tam bylo smutné. Navštívili jsme také Benátky, náměstí sv. Marka, na dlažbě bylo asi 10 cm vody a začalo znovu pršet. Byli jsme schovaní v budově, kde právě vyváželi na vozíku, do restaurace čerstvě upečenou pizzu. Ta vůně! Dodnes mám vzpomínku, na krásný deštník právě z Benátek.
Soňa Prachfeldová
Děti mají skvělé prarodiče a všichni dohromady máte nezapomenutelné dojmy. Maruško, krásné fotky.
Irena Mertová
Mám ráda Caorle i Benátky a vůbec Itálii, ale zdá se, že se tam kvůli zdraví už nevypravím... Hezké fotky.
Hana Práglová
Máme - li u sebe někoho, koho máme rádi a vídíme ho málo, je každá dovolená krásná!! V itálii jsem byla v horách. Benátky ani Řím jsem neviděla.
Jana Šenbergerová
V Itálii jsem nebyla, ale zrovna teď je tam moje vnučka. Jsem zvědavá na její postřehy a zážitky. Je vidět, že jste si to tam pěkně užívali. Je hezké mít mít s vnoučaty neobvyklé společné zážitky.
Marie Ženatová
Milá Maruško díky moc za zajímavý článek. S manželem a nejstarší vnučkou jsme byli poprve v Itálii - Bibione v roce 1996. Moc se nám tam líbilo, takže po delší době jsme tam už jeli společně s třemi vnoučátky, dcerou a snachou - bylo nás z naší rodiny skutečně hodně, obsadili jsme značnou část autobusu - tehdy jsme si vezli hlavně jídlo s sebou. Pro nejmladšího vnoučka jsme měli pro jistotu s sebou i lehký dětský kočárek a při výletu do Benátek jsme se při výstupu a sestupu po mnoha schodech střídali u jeho přenášení. Foťáček jsem bohužel tehdy neměla, tak nám všem zůstalo jen mnoho nevšedních společných, ovšem někdy i tragikomických "krkolomných a nepředvídaných zážitků a situací." Ovšem po těch mnoha létech už vzpomínáme na všechno jen a jen s úsměvem*
Eva Mužíková
Maruško, fotky s popiskami mne moc potěšily. V Caorle jsem byla dvakrát, bylo to mé první setkaní s mořem. Vnoučata budou jistě na dovolenou s vámi vzpomínat.
Alena Velková
Hezká vzpomínka. Přeji další krásné dovolené.
Marie Seitlová
Maruško, při čtení tvého pěkného článku jsem si vzpomněla na mou dovolenou v Itálii. Máš kromě vzpomínky i krásné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.