Setkání ukrajinských uprchlíků na zámku v Holešově
FOTO: Marie Měchurová

Setkání ukrajinských uprchlíků na zámku v Holešově

5. 4. 2022

V neděli 3. dubna 2022 uspořádala naše radnice v Holešově a zámecká restaurace pana Pospíšila setkání ukrajinských uprchlíků a jejich ubytovatelů na zámku. Pozvání jsme dostali i my s manželem a naše dvě podnájemnice.

Sešli jsme se všichni na zámeckém nádvoří. Po krátkém nahlédnutí do zámecké zahrady jsme se přesunuli do tepla na prohlídku zámku. Začali jsme v naší krásné Salla terreně, pokračovali do zámecké kaple a do velkého hlavního sálu. Děti i jejich doprovod si rádi prohlédli výstavu loutek a filmových kulis ze známého večerníčku Krysáci podle knihy Jiřího Žáčka. Nakonec náš pan starosta Rudolf Seifert slavnostním přípitkem přivítal všechny na slavnostním obědě ve dvou zámeckých sálech.

Podával se kuřecí vývar, kuřecí řízek s bramborem a jako zákusek palačinka se šlehačkou. Přítomní hosté měli možnost popovídat si mezi sebou jejich rodným jazykem a možná navázali i nová přátelství. Darja se netajila obdivem k našemu kulturnímu národu. Akce se rozhodně vydařila. Musíme oba s manželem poděkovat organizátorům za výborný nápad. 

 

P.S.:
Využila jsem tohoto setkání k přípravě srazu íčkařů a domluvila jsem s panem farářem možnost prohlídky Černé kaple v našem kostele. Jsou v ní uloženy ostatky Jana Sarkandera. Ještě jsem v zámecké restauraci zajistila na 12.30 oběd. Podávat se bude výběr ze tří chodů 1. Svíčková, 2. Řízek a za 3. Guláš. Určitě budou i jiná jídla na objednávku. Tak už si jenom přejme, aby se situace uklidnila, a nic a nikdo nám naše plánované setkání nenarušil.

cestování Můj příběh válka
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.