Pro miminko

Pro miminko

29. 12. 2012

V naší rodině se na první svátek vánoční narodil chlapeček, tak jsem pro něj uháčkovala čepičku a upletla bačkůrky a nafotila postup, který určitě ti, kteří umí základ háčkování a pletení, pochopí.

Papučky

Ty začneme na 20 ok a pleteme 6 ok hladce a 1 obratce, 6 hladce, 1 obratce, 6 hladce. Rubovou stranu celou hladce. Opakovat do délky 8 řad nebo i víc podle velikosti a tloušťky vlny, pak tvarujeme špičku, 1 hladce, 1obratce s tím, že řady 6 prostředních ok pleteme stále po líci i rubu hladce, jak je vidno na fotečkách. Pak sešijeme zadní díl upleteného obdélníku, stáhneme špičku a sešijeme nárt bačkůrky, obháčkujeme, uděláme bambulku, uháčkujeme řetízek, provlékneme a zavážeme.

Čepička

Začneme na 15 nebo 20 řetízkových ok podle velikosti a jednu řadu uháčkujeme dlouhé sloupky, pak pokračujeme v rubu i líci 2x nahazovanými dlouhými sloupky -  znázorněno na fotečkách celkem 10 řad. Máme zadní díl čepičky. Pokračujeme  stejným vzorem kolem, tvarujeme  vrch a boky čepičky 7 řadami. Nakonec obháčkujeme vějířky a ozdobíme řetízkem, provlečeme šňůrkou ze řetízkových ok, na její konce uvážeme bambulky.

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%