Pro miminko

Pro miminko

29. 12. 2012

V naší rodině se na první svátek vánoční narodil chlapeček, tak jsem pro něj uháčkovala čepičku a upletla bačkůrky a nafotila postup, který určitě ti, kteří umí základ háčkování a pletení, pochopí.

Papučky

Ty začneme na 20 ok a pleteme 6 ok hladce a 1 obratce, 6 hladce, 1 obratce, 6 hladce. Rubovou stranu celou hladce. Opakovat do délky 8 řad nebo i víc podle velikosti a tloušťky vlny, pak tvarujeme špičku, 1 hladce, 1obratce s tím, že řady 6 prostředních ok pleteme stále po líci i rubu hladce, jak je vidno na fotečkách. Pak sešijeme zadní díl upleteného obdélníku, stáhneme špičku a sešijeme nárt bačkůrky, obháčkujeme, uděláme bambulku, uháčkujeme řetízek, provlékneme a zavážeme.

Čepička

Začneme na 15 nebo 20 řetízkových ok podle velikosti a jednu řadu uháčkujeme dlouhé sloupky, pak pokračujeme v rubu i líci 2x nahazovanými dlouhými sloupky -  znázorněno na fotečkách celkem 10 řad. Máme zadní díl čepičky. Pokračujeme  stejným vzorem kolem, tvarujeme  vrch a boky čepičky 7 řadami. Nakonec obháčkujeme vějířky a ozdobíme řetízkem, provlečeme šňůrkou ze řetízkových ok, na její konce uvážeme bambulky.

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Valerie Polášková
Díky moc za článek. Právě dcera teď čeká miminko, tak v poslední době hodně přemýšlím nad tím, co by se jí mohlo hodit. Myslím si, že nějaké to oblečení bude asi nejlepší volba. Případně pak nějaké hračky nebo něco takového. Už jsem se i tak předběžně dívala na internetu co všechno se dá sehnat a narazila jsem na tento eshop - https://www.ready4kids.cz/ Nemá někdo z vás náhodou zkušenost?
Jarmila Plachá
Moc krásná práce. Od 1.8. 2014 mám dvojčátka- holčičky. Jsou to moje vnučky. Teď na ně také háčkuji a pletu.Děkuji za krásnou inspiraci.
Alena Hudečková
Překrásná soupravička, jsem ráda za ten postup háčkování. V klubu důchodců děvčata pletou soupravičky pro nemocnice, háčkování jsme zatím nedělali, zkusím. Opravdu moc hezká soupravička. Blahopřeji k narození chlapečka a přeji mu hodně zdravíčka, už je určitě velký chlapec.
Dagmar Měchová
Tleskám.soupravička je nádherná a dovolila jsem si odeslat popis na Fcb,kde určitě přijde vhod mým přátelům.Celé vaší rodině přeji hlavně zdraví a radost z miminka,které je největší dar,který nám může být dán.Zdravím apřeji krásné,snad už jarní dny.
Jitka Chodorová
Chlapečkovi i celé rodině přeji hodně zdraví,taky té šikovnosti po babičce Růžence,vím,o čem mluvím,jeden z mých vnuků,12letý Honzík,nejen,že se dobře učí,hraje na bicí,vyniká ve sportu,je šikovný u ponku,ale i pěkně vyšívá. Jinak soupravička jako cukerlátko,máte opravdu šikovné ruce.
Hana Práglová
Růženko,miminku i mamince přeji HOOOOOOODNĚ zdravíčka a cestičky bez kamenů pod nohama .Tobě šikovné ruce a dobré nápady!!!!!
Dana Kolářová
Růženko, blahopřeji celé rodině a chlapečkovi do života přeji všechno nej, nej, nej…! Roztomilá soupravička, jsi šikulka. Hezký nový rok.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.