Velikonoční dny
FOTO: Marie Ženatová

Velikonoční dny

2. 5. 2022

Velikonoční neděle byla letos v naší rodině velmi, velmi sváteční.

Protože k nejkrásnějším okamžikům v lidském život patří narození děťátka - tak je na místě i oslava této vyjímečné chvíle. A my jsme tento zázrak zrození nového života oslavili všichni společně právě na velikonoční neděli při obřadu křtin v našem kostele v Boskovicích. Šťastní rodiče pozvali na tuto nádhernou slavnost spolu s kmotry blízkou i širší rodinu. Takže i já jsem mohla být přítomna této slavnostní, radostné rodinné události křtu mého prvního pravnoučka Alberta - říkáme mu Bertíček.

V tento den byly pokřtěny i další tři děti z jiných rodin. Působivý průvod všech rodičů s dětmi, kmotry i s ministranty, jáhnem a panem děkanem k oltáři za zvuků překrásných tónů varhan, následných zpěvů sborů - jak mládeže tak i dospělých jen umocňovaly nádherné a procítěné chvíle bohoslužby.

Všechny křtěné děti mají na sobě bílou roušku, která je symbolem čistoty. Ozdobené křestní svíce znázorňují světlo víry, která by také měla svítit všem na další cestě životem. Ke křtitelnici byly pozvány i všechny mnohé přítomné děti, takže tam to focení nebylo skutečně ideální.

Musím přiznat, že pro můj starší fotoaparát bylo v kostele moc málo světla - mnoho foteček jsem ani nemohla použít.

Závěrečné požehnání maminkám, tatínkům i všem ostatním přítomným spolu se závěrečnými tóny varhan nás všechny přítomné skutečně povznášelo až k nebesům.

Následovalo focení jak v kostele, tak před restaurací - bylo nás tam téměř třicet. Chutný oběd, milé popovídání, ukázka dárků a na závěr následovalo rozkrojení velikého i velmi chutného čtyřkilového dortu.

Byl skutečně vynikající a dostalo se úplně na všechny.  A druhý den už mi přišel šťastný tatínek i s malým Bertíčkem na mrskut*.

 

Můj příběh Velikonoce
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.