Lázně Karlova Studánka je místo plné přírody a klidu
FOTO: Lázně Karlova Studánka

Lázně Karlova Studánka je místo plné přírody a klidu

14. 7. 2022

Horské lázně Karlova Studánka se nachází v oblasti se nejčistším vzduchem v České republice, který je srovnatelný s alpským prostředím, jsou rovněž nejvýše položenými lázněmi v České republice.

Najdete zde zdravé horské klima, minerální prameny, osobitou architekturu i širokou nabídku regeneračních a léčebných procedur. Navštívit můžete i lázeňskou cukrárnu, která poskytuje širokou nabídku zákusků, řezů, dortů i zmrzliny vlastní výroby. K dobrému obědu či večeři můžete využít služeb celoročně otevřené restaurace Letní lázně, jejíž součástí je i kavárna s možností posezení. Restaurace se nachází v budově, kde je bazénový komplex a balneoprovoz. Nezapomeňte zavítat i do lázeňského obchůdku a odvézt si kousek Karlovy Studánky s sebou.  Lázně mají pestrou nabídku rekreačních pobytů během lázeňské sezóny i mimo ni a také dárkové balíčky. Romantický víkend tu mohou strávit partnerské či manželské páry, připraveny jsou speciální pobyty pro seniory, vítány jsou i rodiny s dětmi. Také možnosti pořádání vánočních večírků, výjezdních zasedání, teambuilding,  workshopů. Stejně jako gastronomických akcí (rauty, recepce, svatební hostiny a jiné).

KS.jpg

Karlova Studánka a její okolí jsou rájem pro pěší túry a cyklistické výlety. V zimním období si mohou zájemci zalyžovat na sjezdovce přímo v obci nebo vyrazit na náročnější terény v některém z jesenických lyžařských středisek. Po vyjížďce, lyžování nebo výstupu na vrchol Pradědu určitě přijde k chuti relaxace v lázeňském bazénovém komplexu s whirlpool a wellness. Úlevu přinese i masáž, pobyt v solné jeskyni, bahenní či rašelinový zábal z rašeliny vytěžené přímo v Karlově Studánce. Zkrátka v lázních Karlova Studánka si z pobytů vybere každý.

Lázeňská restaurace

V krásném prostředí Karlovy Studánky se nachází restaurace Letní lázně, která je celoročně otevřena všem návštěvníkům. Každý, kdo se rozhodne zavítat do Karlovy Studánky, může strávit příjemné chvíle v restauraci, v jejíž budově se nachází i bazénový komplex, sauna, vířivka nebo solná jeskyně. Naše restaurace nabízí velmi příjemné prostředí s výhledem na lázně a zahrádkou, která je každoročně v provozu v letní sezóně.

Tipy po okolí

Jeseníky byly a jsou vyhledávaným turistickým místem. Vévodí jim hora Praděd vysoká 1 491 metrů. Už na začátku 19. století stávala na jeho vrcholu chýše, která sloužila jako útulek v nepříznivém počasí. Později zde byla turisty postavena jednoduchá budova, která však nestačila stále stoupajícímu počtu návštěvníků. Z lázeňské obce Karlova Studánka (800 m.n.m) můžete vyrazit na Praděd buď pěšky nebo kyvadlovým autobusem na Ovčárnu a pak dále pěšky na vrchol Pradědu 3,5 km po asfaltu. Praděd leží v Hrubém Jeseníku a je nejvyšším vrcholem tohoto pohoří. Je to zároveň nejvyšší hora Moravy, Českého Slezska i Horního Slezska vůbec. Celkově jde o pátou nejvyšší horu Česka, také druhou nejprominentnější a třetí nejizolovanější. Je zde nejdrsnější podnebí, průměrná roční teplota nepřevyšuje 1 °C. Na slezské části vrcholu stojí 146,5 metrů vysoký televizní vysílač s rozhlednou, jehož horní plošina je nejvyšším (byť umělým) bodem v ČR.

KS3.jpg

Další tipy na výlety:

  • Rolandova vyhlídka
  • Čertovy kameny
  • Jeskyně na Pomezí
  • Keprník
  • Hrad Sovinec
  • Myslivecká stezka
  • A další

 

cestování lázně zdraví
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.