Lázně Karlova Studánka je místo plné přírody a klidu
FOTO: Lázně Karlova Studánka

Lázně Karlova Studánka je místo plné přírody a klidu

14. 7. 2022

Horské lázně Karlova Studánka se nachází v oblasti se nejčistším vzduchem v České republice, který je srovnatelný s alpským prostředím, jsou rovněž nejvýše položenými lázněmi v České republice.

Najdete zde zdravé horské klima, minerální prameny, osobitou architekturu i širokou nabídku regeneračních a léčebných procedur. Navštívit můžete i lázeňskou cukrárnu, která poskytuje širokou nabídku zákusků, řezů, dortů i zmrzliny vlastní výroby. K dobrému obědu či večeři můžete využít služeb celoročně otevřené restaurace Letní lázně, jejíž součástí je i kavárna s možností posezení. Restaurace se nachází v budově, kde je bazénový komplex a balneoprovoz. Nezapomeňte zavítat i do lázeňského obchůdku a odvézt si kousek Karlovy Studánky s sebou.  Lázně mají pestrou nabídku rekreačních pobytů během lázeňské sezóny i mimo ni a také dárkové balíčky. Romantický víkend tu mohou strávit partnerské či manželské páry, připraveny jsou speciální pobyty pro seniory, vítány jsou i rodiny s dětmi. Také možnosti pořádání vánočních večírků, výjezdních zasedání, teambuilding,  workshopů. Stejně jako gastronomických akcí (rauty, recepce, svatební hostiny a jiné).

KS.jpg

Karlova Studánka a její okolí jsou rájem pro pěší túry a cyklistické výlety. V zimním období si mohou zájemci zalyžovat na sjezdovce přímo v obci nebo vyrazit na náročnější terény v některém z jesenických lyžařských středisek. Po vyjížďce, lyžování nebo výstupu na vrchol Pradědu určitě přijde k chuti relaxace v lázeňském bazénovém komplexu s whirlpool a wellness. Úlevu přinese i masáž, pobyt v solné jeskyni, bahenní či rašelinový zábal z rašeliny vytěžené přímo v Karlově Studánce. Zkrátka v lázních Karlova Studánka si z pobytů vybere každý.

Lázeňská restaurace

V krásném prostředí Karlovy Studánky se nachází restaurace Letní lázně, která je celoročně otevřena všem návštěvníkům. Každý, kdo se rozhodne zavítat do Karlovy Studánky, může strávit příjemné chvíle v restauraci, v jejíž budově se nachází i bazénový komplex, sauna, vířivka nebo solná jeskyně. Naše restaurace nabízí velmi příjemné prostředí s výhledem na lázně a zahrádkou, která je každoročně v provozu v letní sezóně.

Tipy po okolí

Jeseníky byly a jsou vyhledávaným turistickým místem. Vévodí jim hora Praděd vysoká 1 491 metrů. Už na začátku 19. století stávala na jeho vrcholu chýše, která sloužila jako útulek v nepříznivém počasí. Později zde byla turisty postavena jednoduchá budova, která však nestačila stále stoupajícímu počtu návštěvníků. Z lázeňské obce Karlova Studánka (800 m.n.m) můžete vyrazit na Praděd buď pěšky nebo kyvadlovým autobusem na Ovčárnu a pak dále pěšky na vrchol Pradědu 3,5 km po asfaltu. Praděd leží v Hrubém Jeseníku a je nejvyšším vrcholem tohoto pohoří. Je to zároveň nejvyšší hora Moravy, Českého Slezska i Horního Slezska vůbec. Celkově jde o pátou nejvyšší horu Česka, také druhou nejprominentnější a třetí nejizolovanější. Je zde nejdrsnější podnebí, průměrná roční teplota nepřevyšuje 1 °C. Na slezské části vrcholu stojí 146,5 metrů vysoký televizní vysílač s rozhlednou, jehož horní plošina je nejvyšším (byť umělým) bodem v ČR.

KS3.jpg

Další tipy na výlety:

  • Rolandova vyhlídka
  • Čertovy kameny
  • Jeskyně na Pomezí
  • Keprník
  • Hrad Sovinec
  • Myslivecká stezka
  • A další

 

cestování lázně zdraví
Hodnocení:
(5.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
To je můj sen se v tato místa podívat.
Marie Ženatová
Díky za zajímavý článek i fotografie. Ano, Karlova Studánka je nádherná a má skutečně ten nejčistší vzduch*
Zdenka Soukupová
Byla jsem v Jeseníkách v červnu a kromě jiných míst jsme byli i v Karlově Studánce. Celé Jeseníky včetně K. Studánky jsou nádherný kraj. Doporučuju.
Jana Šenbergerová
Je tam opravdu všude krásně, ale nejraději jsem chodila po Naučné stezce Bílá Opava. Nejkrásnější bývala, když korytem této horské řeky teklo hodně vody, až hučely vodopády, které ji zdobí. Po ničivých vichrech se tam chodí hůř, ale to jí na kráse nikterak neubírá. V restauraci Barborka je možné si nejen odpočinout, ale také doplnit energii.
Jana Šenbergerová
Je tam opravdu všude krásně, ale nejraději jsem chodila po Naučné stezce Bílá Opava. Nejkrásnější bývala, když korytem této horské řeky teklo hodně vody, až hučely vodopády, které ji zdobí. Po ničivých vichrech se tam chodí hůř, ale to jí na kráse nikterak neubírá. V restauraci Barborka je možné si nejen odpočinout, ale také doplnit energii.
Alena Vávrová
Karlova Studánka se kdysi stala jedním z mých zamilovaných míst. Byla jsem tam již 3x. Samotné lázně, cesta na Praděd a rozhledy jsou kouzelné.
Jana Jurečková
Karlovu Studánku znám moc dobře. Jezdila jsem tam za kamarádkou. Zkratkou asi 10 km je Světlá Hora, kde bydlí moje maminka. Je tam moc hezky, stačí si zajet třeba jen na výlet.
Helena Jelínková
To jsem ráda, že někdo napsal krásný článek o Karlově Studánce. Byla jsem tam v dubnu 3 týdny a bylo to tam nádherné. Procedury jsem zdárně absolvovala a také si užila výlety po okolí. Také jsem vyšla z Ovčárny na Praděd. Mám odtud spousty fotek, ale nevím kam je poslat. Cesta z Prahy je sice dlouhá, ale dá se to. Z Černého mostu od metra do Jeseníku a z Jeseníku do Karlovy Studánky. V Jeseníku jsme byli na výletě v muzeu, pak jsme se jeli podívat na lázně Jeseník. Moc se mi líbilo celkové prostředí. Doufám, že se tam ještě někdy podívám.
Jana Tulejová
Pro každého ovšem není návštěva Karlovy Studánky vhodná. Nesmíte tam se psem.
Jitka Hašková
Tam jsem byla jednodenním výletě z Prostějova. Je to úžasné místo. Ráda bych tam jela na týden, ale z Prahy se musí několikrát přestupovat, což je pro starého člověka problém. Další je, že bych tam musela jet jako samoplátce, což zrovna není pro mne dostupné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.