Letošní Blatná podruhé
FOTO: Naděžda Špásová s manželem

Letošní Blatná podruhé

2. 8. 2022

Jak jsem slíbila, tak činím. Dovolená v Blatné byla letos docela náročná. Přes spalující vedro jsme si v pondělí a ve čtvrtek stihli udělat dva výlety. Ten pondělní byl čistě přírodní a rybníkový. Nedaleko Blatné se nachází obec Kadov, kolem kterého je několik rybníků a ty jsme se rozhodli navštívit. Slunce sice ještě stále ukazovalo svou sílu, přesto jsme sedli do auta a hurá do přírody.  

Jako první jsme si zvolili ten největší. Říká se mu Velký Pálenec a svému jménu dělá opravdu čest. Měří 36,56 ha, je obklopen lesy a i přes trochu kalnější hladinu bylo vidět spousty ryb, které si občas vyskočily pro nějakou tu dobrotu v podobě hmyzu. Bohužel, byly na mně hodně rychlé, takže se mi výskok vyfotit nepodařilo. Ale to vůbec nevadilo, protože tam bylo krásně. Cestou lesem jsme se dostali k rybníku č. 2, kterému se říká Smyslov. Je 22,37 ha velký, cesta k němu je trochu složitější, aspoň nám se to zdálo. K němu jsme došli kolem stanového tábora, lesem, kolem hájenky a přes louku. Bohužel byl kolem hodně zarostlý, takže jsem se k vodě nedostala, couráním kolem se mi podařilo vyplašit labutě a docela velký houf kačen, ale to nevadilo, protože tam bylo taky pěkně. Třetí rybník je nejmenší, měří 12,56 ha, říká se mu Hadí rybník a ten už slouží k rekreaci. Informace o všech rybnících jsou k nalezení na webu.

Druhý výlet byl do Tábora. Tam bydlí moje dlouholetá kamarádka a bývala kolegyně z jedné pojišťovny. Známe se asi 25 let a prozradím na ní, že je to maminka herečky Petry Nesvačilové a teta herečky Denisy Nesvačilové. Jmenuje se Iva, mám ji moc ráda a hodnějšího a obětavějšího člověka opravdu neznám. Nejdříve to vypadalo, že kvůli počasí to bude neuskutečnitelné, ale ve středu slovo dalo slovo a ve čtvrtek kolem páté odpoledne jsme vyrazili směrem k Táboru. V Táboře už jsme za Ivou jednou byli, ale to je dost dávno. Pochválen buď ten, kdo vymyslel navigaci do mobilu, díky ní jsme v pohodě dorazili na správné místo, chvíli po nás přijela i Iva. Přivítání bylo srdečné, tři hodiny utekly jako voda v rybníce Jordán, u kterého jsme seděli v restauraci, ta měla hezký název, jmenovala se Černá perla. Obě jsme byly moc rády, že jsme se mohly sejít. Info o Jordánu a městu Tábor jsou také na webu. Jména vesnic jsem nestíhala.

Tak takhle vypadala naše letošní dovolená v Blatné. Pokud se někdy dostanete do těchto končin Blatná, rybníky u Kadova a město Tábor opravdu stojí za návštěvu.

 

 

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.